Dacă sunteți un împătimit al călătoriilor și vă place să descoperiți țări deosebite și cultura lor, atunci fiți foarte atenți la toate detaliile, dar mai ales la vestimentație. Hainele care la noi sunt obișnuite în alte țări pot fi interzise din diferite motive, unele chiar bizare și de neînțeles.

Iată o listă cu aceste țări și ce să NU îmbraci când le vei vizita!

În Germania poți fi amendat dacă îți pui gluga pe cap

În Germania, există o lege care interzice șoferilor să-și acopere fețele. Oamenii legii au o explicație foarte simplă: ar trebui să fie posibilă identificarea infractorului de către camerele de luat vederi. Lista lucrurilor care pot fi considerate ilegale include pălării  cu borurile largi și haine cu glugă voluminoasă. Cei care încalcă se pot alege cu o amendă de 60 de euro.

Turiștii din Turcia mai bine să nu îmbrace haine negre sau de albastru închis

Dacă vrei să călătorești în Africa mai bine pune-ți în bagaj haine deschise la culoare și asta nu doar din cauza temperaturilor foarte ridicate, dar și din cauza insectei tsetse, care trăiește pe continent și este foarte periculoasă. Insecta se atrage la culorile închise ca negru și albastru închis.

În Emirate femeile nu au voie în tricou în centrele comerciale

Emiratele Arabe Unite este o țară destul de conservatoare. Dacă mergeți, de exemplu, la un centru comercial mare, cu haine prea deschise, puteți primi observații. Mai bine să-ți acoperi genunchii și umerii. De regulă, în mall-uri există semne corespunzătoare, care vă informează despre acest lucru.

În Japonia, o fată cu decolteu poate fi considerată indecentă

În Japonia se păstrează și tradițiile. Pe străzile din Tokyo poți întâlni fete în fuste extrem de scurte, dar decolteul este de obicei ascuns. Recent, sub influența turiștilor din Europa și America, tinerele japoneze au început să își permită decupaje mai deschise, dar generația mai veche încă consideră decolteul ceva prea intim.

În Iran denimul este considerat o stofă provocatoare

Jeansii nu sunt deloc bineveniți în Iran. Studenților locali li s-a interzis chiar să poarte blugi strâmți. Autoritățile explică acest lucru prin dorința de a respecta tradițiile și prin faptul că numele țesăturii este similar cu cuvântul „jean”, adică „spirit rău”.

Nu vei fi privit bine dacă vei purta blană în Olanda

Deși nu există o lege care să interzică purtarea blănurilor naturale, cei care se ocupă de protecția animalelor condamnă purtătorii de blănuri, iar femeile pe stradă pot primi abservații și chiar au existat incidente când su fost împroșcate cu ouă și roșii.

În Grenada și Veneția costumele de baie trebuie purtate doar la plajă

Un costum de baie este potrivit numai pe plajă – lege valabilă în Grenada. Cei care apar în haine de plajă pe o stradă a orașului se pot primi o pedepsă severă: o amendă de 270 de dolari sau șase luni de închisoare. Autoritățile din Veneția italiană împărtășesc complet această abordare: și în orașul de pe apă, nu puteți apărea în costum de baie. Cei care îndrăznesc vor trebui să plătească 250 de euro.

Guvernul sud-coreean dezaprobă fustele mini

Chiar dacă guvernul nu aprobă fustele scurte, ne este greu să ne imaginăm această țară fără fete în fuste mini. Se pare că femeile nu vor să țină cont de părerea autorităților.

În Bahamas este interzis să porți haine cu print army dacă nu faci parte din armată

Îmbrăcămintea de camuflaj este interzisă în mai multe țări. Această culoare este considerată agresivă, mai ales în statele în care izbucnesc coflicte armate. Prin urmare, tricourile și pantalonii scurți kaki sunt lăsați cel mai bine acasă.

În Marea Britanie, turiștii nu au voie peste tot în haine cu animal print

Chiar dacă vă plac bluzele cu print de leopard și pantalonii cu linii albe și negre mai bine puneți-i deoparte când mergeți la grădina zoologică. Animalele încep să se enerveze, văzând o culoare familiară. Printre imprimeurile interzise se numără și imprimeurile „de girafă”și „tigru”.