Prinţesa japoneză Mako a renunţat la statutul său regal şi este decisă să refuze o compensație de milioane de dolari pentru a se căsători cu un coleg de facultate. Mariajul a fost amânat ani de zile din cauza controverselor legate de logodnicul ei, dar se pare că acum sunt deciși să îți unească destinele și să trăiască în SUA. 

Potrivit legii japoneze, căsătoria dintre un membru al familiei regale şi un om de rând este interzisă, astfel că persoana trebuie să renunţe la statutul regal şi la toate beneficiile care rezultă din această poziţie, informează Adevărul.

Totuşi, aceştia pot beneficia de dreptul la o compensaţie unică în bani. Mako vrea să renunţe la aceste compensaţii care ar fi de 150 de milioane de yeni, adică 1,35 milioane de dolari, din cauza numeroaselor controverse stârnite de logodnicul ei.

Guvernul trebuie să aprobe decizia şi se pare că o va face fără probleme, potrivit CNN. Nepoata de 29 de ani a fostului împărat Akihito şi fostul ei coleg de şcoală, Kei Komuro, şi-au anunţat logodna în 2017. Dar în anul care a urmat, cuplul a anunţat că amână nunta.

Presa japoneză scrie că data nunţii ar putea fi dezvăluită în octombrie şi că cei doi intenţionează să locuiască în SUA.

Presa japoneză a relatat îndelung despre „Prințul mării”, bărbatul care i-a furat inima Prințesei Mako. Cei doi s-au cunoscut pe când studiau la Universitatea Creștină Internațională din Tokyo. Singura legătură a lui Kei Komuro cu monarhia este că în timpul facultății a apărut într-o campanie turistică intitulată „Prințul mării”, relatează CNN.

Prințesa Mako nu este prima care renunță la pretențiile la tron pentru a se căsători cu cine dorește. Și mătușa ei, Sayako, singura fiică a Împăratului Akihito, a făcut acest lucru în 2005, când s-a căsătorit cu inginerul Yoshiki Kuroda.

Distribuie articolul: