Cea mai ieftină pereche de pantofi creată de Valentin Frunză costă cât un smartphone bun. I-au pășit pragul atelierului președinți de țară, premieri, oameni de afaceri, milionari și artiști.

Necătând la asta, pantofarul e un om de o modestie rară, o prezență plăcută, un domn inteligent pasionat de tot ce are iz francez. De aici și franțuzismele în discursul lui. Contrar așteptărilor multora, nu face averi din meseria sa. Are o mașină veche de 11 ani, locuiește cu soția și fiica Simona într-un apartament modest de doar 37 metri pătrați. Nu pierde vremea pe la petreceri mondene. Lucrează în atelierul său cochet din Chișinău.

Îi place la nebunie ceea ce face, se „joacă” săptămâni întregi cu o singură pereche de pantofi, căci folosește metoda tradițională, învățată din cartea unui meșter din Budapesta. Vezi în interviu ce spune despre animalele sacrificate pentru piei, despre crema societății care s-a pomenit în atelierul lui, despre costuri și pasiunea lui de a face pantofi. Pentru că îi place la nebunie să șofeze, l-am lăsat la volan. Apropo, am mers împreună să ia o piesă pentru mașina lui bătrânică, în care face el personal lucrări de reparație. Nu lasă mecanicii să își bage acolo nasul decât în cazuri extrem de grave.