În pofida faptului că situația pandemică din Republica Moldova nu ne bucură, cetățenii deja s-au deprins și nu mai sunt stresați ca și la început de martie. Unele instituții publice își reiau complet activitatea, respectând toate normele desigur, altele încă nu au curajul. Dacă să vorbim de teatrele din Chișinău, acestea și-au reluat activitatea, doar că spectacolele se desfășurau în aer liber. Iată că un singur teatru a anunțat despre o premieră în sală. 

Teatrul poetic „Alexei Mateevici”, a anunțat despre desfășurarea primului spectacol în sala teatrului. Este vorba de o premieră cu numele „Martiri” de Marius von Mayenburg, regie Luminița Țâcu. În contextul pandemiei, la spectacol se vor respecta anumite reguli pentru siguranța actorilor, dar și a spectatorilor.

Angajații, organizatorii și publicul vor purta obligatoriu măști de protecție pe toată durata evenimentului. Masca trebuie neapărat să acopere gura și nasul. Se va păstra distanța socială, prin respectarea poziționării scaunelor a câte 2 locuri libere între acestea pe fiecare rând și câte un loc liber pe rândurile față/spate. La intrarea în sală, de asemenea se va păstra distanța de 1.5 metri pentru siguranța persoanelor.

Spectacolul se va desfășura pe 3 octombrie, sâmbătă, la ora 18:00 la Teatrul poetic „Alexei Mateevici”.