Primul moldovean care a parcurs 240 km prin pustiul Sahara în cadrul ultramaratonului „Marathon des Sables”, Dmitri Voloșin a povestit despre experiența trăită în cele șase zile de competiție. Prezentarea a avut loc pe 31 mai, în Centrul Cultural „Meteora”.

Sportivul amator din Moldova nu doar a povestit despre cele mai vii momente trăite în pustiu, cele mai mari provocări, situații neprevăzute și hazlii, dar a și prezentat echipamentul pe care l-a dus în spate tot traseul. Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să îl studieze în detaliu, iar lucrurile care l-au însoțit pe Dmitri în Sahara, fiind îmbibate de aerul și nisipul din pustiu, s-au bucurat de un interes sporit. Cei mai curioși au avut ocazia să adreseze și întrebări, la care Dmitri nu a ezitat să răspundă.

Menționăm că Dmitri Voloșin a ajuns la finiș pe locul 88 în cursa prin pustiul Sahara, în care au participat 1100 de oameni. Mai mult ca atât, Moldova a participat la această competiție prestigioasă pentru prima dată.

dmitrii

Evenimentul a fost unul caritabil, iar cei care au venit să asculte istoriile captivante ale lui Dmitri Voloșin au avut ocazia să doneze 50 de lei sau mai mult pentru o fetiță de 5 ani, Evelina, care suferă de probleme locomotorii și tumoare la creier.

La fel, în schimbul a 200 de lei, care au fost donați micuței, cei prezenți la eveniment au putut să ia cu ei o parte din Sahara. Este vorba despre niște mici recipiente umplute cu nisipul din pustiu.

 

În total au fost colectați 5000 de lei, bani care au fost transferați pe contul fetiței. Aceasta are nevoie de operație la picior și numeroase investigații, pentru care părinții trebuie să achite peste 5000 de euro. Potrivit lui Dmitri Voloșin, și în continuare vom colecta resurse financiare pentru Evelina. Puteți contribui și voi la fericirea micuței. Accesați caritate.md și alegeți metoda care vă este convenabilă pentru a transfera donația.

Distribuie articolul: