Pete Buttigieg, primul politician din istoria Statelor Unite, care a anunţat public că este homosexual, a devenit părinte alături de partenerul său, Chasten Glezman Buttigieg. 

Cuplul a publicat pe reţelele de socializare o fotografie cu gemenii lor, sâmbătă, la câteva săptămâni după ce au anunţat, în luna august, că au devenit părinţi, fără să dezvăluie alte detalii, informează AFP.

O fotografie alb negru, distribuită pe Twitter şi Instagram, îi arată pe cei doi soţi, care-şi zâmbesc, într-o cameră care pare să fie o rezervă de spital, în timp ce fiecare dintre ei ţine în braţe un bebeluş.

„Suntem încântaţi să îi primim pe Penelope Rose şi Joseph August Buttigieg în familia noastră”, a scris Pete Buttigieg.

„Eu şi Chasten suntem mai mult decât recunoscători pentru toate urările primite, după ce am anunţat că am devenit părinţi”, a mai adăugat politicianul.

Pete Buttigieg a fost primar în South Bend, un oraş din statul american, Indiana. Aproape necunoscut publicului larg, atunci când şi-a prezentat, în aprilie 2019, candidatura la alegerile primare ale democraţilor pentru prezidenţiale, Pete Buttigieg, fost militar, care a luptat în Afganistan, a beneficiat apoi de o ascensiune fulminantă.

El este prima persoană care a anunţat public că face parte din comunitatea LGBT şi care a fost numită într-o poziţie permanentă în cadrul cabinetului prezidenţial, potrivit organizaţiei Victory Institute. Chasten Glezman, care este profesor şi scriitor, l-a însoţit constant pe Pete Buttigieg la mitingurile acestuia, din timpul campaniei electorale din 2020. Cei doi s-au căsătorit în 2018, scrie adevarul.ro.

Distribuie articolul: