Plănuiești o escapadă? Încearcă să vizitezi primul hotel de pe terenul castelului de la Versailles care oferă turiștilor  posibilitatea de a sta în inima uneia dintre cele mai opulente locații din lume. Hotelul păstrează stilul extravagant a fostei reședințe a regilor francezi, are zeci de camere cu vederi către superbele grădini ale Palatului.

La începutul lunii iunie a fost inaugurat primul hotel deschis vreodată pe teritoriul Palatului Versailles, în toată istoria sa de aproape 350 de ani.

Cu toate acestea, oaspeții vor trebui să lase cel puțin 1.700 EUR pe noapte (puțin peste 2.000 USD) pentru privilegiul de a rămâne în incinta palatului.

Compus din 14 camere și apartamente, „Le Grand Controle” este situat în trei clădiri istorice care datează din 1681 și a fost restaurat de arhitectul și designerul de interior Christophe Tollemer.

„Le Grand Controle” oferă vederi fabuloase asupra celebrei Orangerie a palatului, o grădină proiectată de arhitectul francez Jules Hardouin-Mansart, în care cresc portocale, lămâi, oleandru, palmieri și rodii.

Pentru cei care sunt dispuși să plătească 1.700 de euro pe noapte, au fost gândite mai multe atracții exclusive, care includ acces la piscina somptuoasă din interior și acces exclusiv în unele zone ale Palatul Versailles, precum și la grădini care, în mod normal, sunt interzise vizitatorilor.

De asemenea, există bărci și mașinuțe electrice tip Golf Cart pentru ca vizitatorii să poată explora Le Grand Canal de Versailles și grădinile interioare.

O experiență exclusivă este, de asemenea, accesul după orele de primire la Sala Oglinzilor, care oferă o șansă unică vizitatorilor să exploreze faimoasa sală și cele 357 de oglinzi fără prezența mulțimii de oameni în interior.

Denumirea hotelului vine de la clădirea Grand Controle, construită de arhitectul preferat al lui Louis XIV Jules-Hardouin Mansart, care este una dintre cele trei clădiri pe care le ocupă, împreună cu Le Petit Controle și Pavillon.

Restaurantul oferă un meniu inspirat din vremea Regelui Ludovic al XIV-lea, care a condus Franța timp de 72 de ani, precum și mâncăruri franceze clasice și un tip de ceai de după-amiază, savurat de regina Maria Antoaneta.

Toate camerele sunt decorate individual, într-un stil elegant din secolul XVIII, și fiecare încăpere poartă numele unei persoane importante care a locuit aici, precum Jacques Necker, director de finanțe în vremea lui Ludovic al XIV-lea.

Tarifele pentru „Le Grand Contrôle” încep de la 1.700 de euro și mai includ serviciile unui majordom dedicat, excursii zilnice la Château de Versailles și Trianon, precum și acces la terenul Palatului.

Inaugurarea „Le Grand Controle”, care a fost întârziată din cauza pandemiei Covid-19, va fi fără îndoială o încântare pentru cei dornici să se trezească în incintele acestui Patrimoniu Mondial UNESCO de renume.

Faimosul Ludovic al XIV-lea a transformat această fostă cabană de vânătoare într-o proprietate întinsă pe 63.154 metri pătrați, alcătuită din 700 de camere, în secolul al XVII-lea.

Sursa: CNN