Soldații ucraineni spun că sunt hrăniți și nu sunt supuși niciunei presiuni fizice sau psihice. Ministerul rus al Apărării a publicat imagini de la spitalul din Novoazovsk, în regiunea Donețk, unde au fost duși soldații ucraineni răniți care au părăsit combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol. 

Potrivit Digi24.ro, Rusia susține că circa 1.000 de soldați ucraineni care se apărau la Azovstal s-au predat în ultimele două zile. Cei care erau răniți și aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost duși la spital în orașul Novoazovsk, în regiunea Donețk, controlată de separatiștii pro-ruși.

Din imaginile publicate de ministerul rus se văd condițiile în care sunt ținuți soldații ucraineni – în saloane modeste, cu paturi de campanie.

În clipul prezenat de ministerul rus al apărării, soldații ucraineni au spus că primesc mâncare și îngrijiri și, de asemenea, că nu au fost supuși niciunei presiuni fizice sau psihice. 

 

Kievul vrea să-i elibereze pe soldații de la Azovstal printr-un schimb de prizonieri. Apărătorii Mariupolului, care au rezistat două luni în uriașa oțelărie Azovstal, au devenit simbolul rezistenței în fața invaziei pe care Rusia a lansat-o pe 24 februarie.

De partea cealaltă, autoritățile ruse au spus în repetate rânduri că nu îi consideră, cel puțin pe cei din regimentul Azov, soldați, ci combatanți neonaziști.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că militarii capturați „vor fi tratați conform normelor internaționale”.

Sursa: Digi24.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: