Încă un rezultat remarcabil pentru Federația de caiac-canoe la Cupa Mondială din Szeged! Duetul Daniela Cociu și Maria Olărașu au cucerit medalia de argint pe distanța 500 de metri, cu rezultatul 2:01:19. Elevele lui Victor Reneiski au fost întrecute de ucrainencele Liudmyla Luzan și Anastasia Chetverikova. Următoare etapă pentru care fetele deja au început pregătirile sunt jocurile olimpice.

Daniela Cociu și Maria Olărașu au câte 20 de ani și se antrenează în aceeași barcă din 2016, iar visul lor de a fi calificate la jocurile olimpice este mai aproape ca oricând, următorul scop este de a câștiga o medalie olimpică și de a reprezenta țara la cel mai înalt nivel.

„Aceste rezultate le-am obținut datorită muncii depuse și antrenorilor care mereu ne susțin: Victor Reneiski și Nicolae Juravschi. Avem un noroc deosebit că ambii antrenori sunt campioni olimpici și pun la bază punctualitatea și responsabilitatea. Reneiski este cel care ne ajută să ne pregătim fizic și mental. El ne încurajează și ne motivează în momentele grele”, a spus Maria Olărașu.

Fetele joacă în echipă, iar rezultatele remarcabile și câștigul lor depinde de fiecare dintre ele.

„Eu și Maria Olarașu am început să ne antrenăm în aceeași barcă din 2016 și de atunci nu ne-am mai despărțit. Ca să ai rezultate bune trebuie să fie înțelegere, dar uneori se mai întâmplă că apar și câteva certuri. Fiindcă suntem personalități diferite și caracterele foarte mult diferă. Dar facem față acestor neînțelegeri fiindcă știm că împreună suntem mai puternice și mult mai aproape de victorie”, afirmă Daniela Cociu.

„Daniela e colegă puternică, ambițioasă și de asemenea înțelegătoare. Desigur mai sunt și certuri, dar știm destul de bine că una fără alta nu vom obține rezultatul dorit. Când apar mici neclarități discutăm și căutăm soluții cum putem rezolva problema”, a menționat Maria Olărașu.

Rezultatele fetelor se datorează și faptului că nu au timp de odihnă, dar se antrenează zilnic și depun un efort enorm.

„Pot să spun că am fost norocoase fiindcă am avut posibilitatea să ne antrenăm înainte de această competiție fără întrerupere pe timp de pandemie, comparativ cu alte probe de sport. Ca să practici acest sport ai nevoie de o bună pregătire fizică, multă forță, echilibru, ritm dinamic, rapiditate și precizie în execuție, îndemânare și coordonare în mișcări”, relatează sportiva Daniela Cociu.

Anul acesta jocurile olimpice se vor desfășura în Tokyo începând cu data de 23 iulie până pe 8 august. Campioanele mondiale la seniori, de la ultimele competiții desfășurate oficial înainte de pandemie în 2019 sunt reprezentantele Chinei.

Autor: Micaela Nemîchin, stagiară

Citește și: Femeile în fotbal – distrugem stereotipurile. „Acest sport este și pentru noi!”