Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a venit cu primul mesaj după ce ieri, 24 mai, a fost reținut pentru 72 de ore. Igor Dodon „a fost o zi încordată pentru mine și pentru familia mea”. 

În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției.

Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate. Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit «vremurile bune» promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți. 

Guvernarea îl înlătură pe cel de care se teme. Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

Pe 24 martie, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc la domiciliul acestuia. Fostul Președinte este bănuit de trădare de patrie, de corupere pasivă, de acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și de îmbogățire ilicită.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: