Un copil de 9 ani a murit, după ce s-a dus la scăldat nesuprevegheat. Întâmplarea s-a petrecut ieri, 2 iunie, în jurul orei 17:52 și a fost fatală pentru viața sa. Avesta s-a înecat într-un iaz din raionul Nisporeni, scrie AGORA.

Potrivit Inspectoratului General Pentru Situații Excepționale, tragedia s-a produs în timp ce un grup de copii se afla în preajma unui bazin acvatic din localitatea Milești. Conform primelor informații, copii au venit la scăldat nesupravegheați și au intrat în apă. În timp înotului unul din minori nu a mai ieșit din bazin, iar prietenii săi au alertat localnicii după ajutor.

Ajunși la fața locului, salvatorii au efectuat lucrări de căutare subacvatice și au reușit să extragă la suprafață copilul. Angajații serviciului medical, prezenți la fața locului au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat.

Cazul urmează să fie investigat de organele de drept. În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și bazine acvatice care nu sunt dotate cu stații de salvare. Mai mult, pentru a preveni tragediile, salvatorii avertizează persoanele care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în bazinele acvatice și-au pierdut viața 2 minori.

Sursa: Agora.md 

Distribuie articolul: