Vacanțele împreună cu familia sunt unele dintre cele mai frumoase. Mămicile de abia așteaptă să-i arate bebelușului marea și să se plimbe pe plajă. Totuși zborul cu avionul poate fi stresant chiar și pentru cei maturi.

Ce trebuie să știi atunci când zbori cu avionul cu un bebeluș mic:

  • Informează-te despre compania cu care zbori și condițiile pe care le au aceștia cu privire la bebeluși. Unele companii pot solicita o adeverință prin care se atestă că mama și bebelușul sunt apți de zbor.
  • Pregătește geanta din timp, în care vei pune cele necesare pentru bebeluș. Nu uita de scutece (noi recomandam scutecele-chiloțel Pampers cu buzunar stop & protect).
  • Vorbește cu bebelușul despre zbor. Joacă-te cu el și explică-i ce presupune zborul cu avionul.
  • Înainte de a urca în avion, mergi la baie împreună cu bebelușul. Verifică dacă scutecul e uscat și dacă nu e nevoie să-l schimbi. Poți folosi scutecele-chiloțel Pampers Pants care au buzunar Stop & Protect și fixare de jur-împrejur pentru a preveni scurgerile în timpul zborului, având un nucleu absorbant și protecție pana la 12h.
  • În avion, temperatura e mai mică. Asigură-te că bebelușul e îmbrăcat bine. Nu uita de pătura lui preferată.
  • Unii bebeluși au dureri de urechi din cauza schimbării presiunii aerului în timpul zborului. Trebuie să ai o sticluță cu apă pentru bebeluși și gustări. Atunci când bebelușul înghite, presiunea aerului din urechi se reglează și acesta se va simți mult mai bine.
  • Distrează-te cu bebelușul tău. Zborul nu trebuie să fie o povară. Ia cu tine jucăriile lui preferate și cărți distractive, astfel, în orice moment vei ști ce să faci și cum să-l liniștești dacă plânge.

Am rugat-o pe Secu Irina, pediatru, să ne ofere câteva sfaturi pentru ca zborul cu avionul împreună cu bebelușul să nu fie o activitate stresantă, ci plăcută.

  1. Ce vârstă trebuie să aibă bebelușul pentru a zbura cu avionul?

Călătoria cu avionul cu un bebeluș mic sub vârsta de 1 an pentru prima oară va fi un pic stresantă pentru părinți deoarece pot apărea situații mai puțin plăcute pe parcursul zborului.

Din punct de vedere medical, nu se recomandă  de a zbura cu un bebeluș ce nu a împlinit vârsta de 1 lună.

  1. Ce sfaturi oferiți părinților care zboară prima dată în avion cu bebelușul?

Iată câteva sfaturi pentru a veni in ajutorul părinților ca călătoria sa fie una cu emoții mai puțin negative. În primul rând, trebuie să avem grija de o igienă riguroasă a mâinilor. Acest lucru este valabil pentru toată familia, incluzându-l pe cel mic. Având în vedere că sistemul său imunitar este imatur, principala grijă este ca acesta să nu intre în contact cu anumiți germeni.

Recomandăm tuturor să-și spele mâinile în mod regulat și să-și ia dezinfectant și șervețele umede din belșug pentru momentele când nu puteți merge la toaletă.

Folosește un scăunel de siguranță. Cel mai sigur loc pentru copil într-un avion este într-un scaun pentru copii aprobat de autoritățile în materie, nu în brațele tale, atunci sigur când este posibil acest lucru.

De asemenea să aveți hăinuțe de schimb la îndemâna deoarece cei mici sunt imprevizibili și pot avea regurgitări, vome, să verse un suc sau ceva mâncare.

  1. Ce trebuie să avem la noi atunci când zburăm cu bebelușul în avion?

În primul rând, geanta cu lucrurile necesare pentru un bebeluș va fi pregătită din timp și lucrurile vor fi aranjate minuțios și la îndemâna în bagajul de mână. Vom folosi produse predestinate anume bebelușilor, șervetele umede Pampers perfect merg pentru pielea fină și subțire a bebelușului.

Vom avea nevoie de păturică de schimbat scutecul, ne  va ajuta să ținem germenii departe când îl schimbăm pe cel mic în locuri publice.

Vom avea nevoie de scutece de rezervă, pentru cei de la 6 luni perfect vor merge chiloțeii Pampers pentru a fi protejați cât mai mult timp de umiditate, plus se vor putea mișca activ și liber.

  1. Zborul îi va crea disconfort bebelușului?

Un moment mai puțin plăcut și cu care se poate întâlni mama în timpul zborului va fi pocnitul urechiușelor, care este destul de dureros și deranjant pentru un bebeluș.

Atunci când presiunea aerului se schimbă la decolare și aterizare, poate provoca sunete în ureche, ceea ce e un pic inconfortabil pentru bebeluș. Pentru că înghițitul ajută la echilibrarea presiunii aerului, poți aplana disconfortul dacă alăptezi sau dacă îi oferi un biberon, o suzetă.

  1. Cum liniștim bebelușul atunci când plânge în avion?

Nu uităm dacă copilul are un lucru preferat (o jucărie, o carte, o păturică) să o luăm cu noi și să-l distragem, să-l ținem ocupat cu activități pe parcursul zborului, ca să evităm plânsul pe cât posibil. Dacă începe să plângă, încercăm să-l liniștim, arătându-i jucăria preferată.  Orice părinte știe ce îi place bebelușului. Din acest motiv, e important să ai în geantă tot ce e necesar pentru un zbor plăcut și liniștit. Pentru cei mici (1-6 luni) va fi poate un pic mai ușor de obicei ei stau la sân și dorm pe tot parcursul zborului. Dacă veți ține cont de aceste sfaturi, zborul cu avionul cu un bebeluș va fi o activitate plăcută.

Distribuie articolul: