Regina Elisabeta a II-a nu va participa la recepția de la Summitul Climatic COP26 care va avea loc săptămâna viitoare la Glasgow, ca urmare a sfatului medicului de a se odihni, a anunțat marți Palatul Buckingham, scrie CNN.

Anunțul că Regina va lipsi de la summitul COP26 a venit la doar câteva ore după ce și-a îndeplinit primele angajamente oficiale, virtual, de la Castelul Windsor, după ce a petrecut o noapte la spital și a anulat o călătorie în Irlanda de Nord săptămâna trecută.

„Majestatea Sa Regina a condus astăzi două audiențe online de la Castelul Windsor”, a anunțat Palatul Buckingham marți într-un comunicat de presă. Ea i-a primit pe ambasadorul Republicii Coreea, Gunn Kim, și pe ambasadorul Elveției, Markus Leitner.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Regina plănuia să participe luni la o recepție la Glasgow. Palatul Buckingham a anunțat că Regina se va adresa delegaților printr-un mesaj video înregistrat.

Săptămâna trecut, regina a fost internată pentru o noapte la spitalul privat King Edward VII, din centrul Londrei, pentru efectuarea “unor analize preliminare”, însă Casa Regală nu a specificat despre ce fel de analize este vorba.

Regina a fost nevoită să-şi anuleze săptămâna trecută o vizită privată în Irlanda de Nord la sfatul medicilor.

Potrivit mediilor britanice, Elisabeta a II-a realizează sarcini uşoare, precum citirea corespondenţei sau a unor documente oficiale, scrie digi24.ro

 

Distribuie articolul: