O altă persoană publică din Rusia se opune public războiului provocat de Rusia în Ucraina. Olga Smirnova, o prim-balerină a Teatrului Bolșoi, fără să se teamă de consecințe, a criticat dur conducerea țării ei.

Aceasta a declarat că se opune acestui conflict cu „fiecare fibră a sufletului ei”.

Într-un mesaj publicat pe Telegram, Olga Smirnova, prim-balerină de la Teatrul Bolșoi, a vorbit despre războiul dus de Vladimir Putin în Ucraina, susținând că „îi este rușine de țara ei” și, mai mult de atât, condamnă acest conflict „cu fiecare fibră a sufletului ei.”

„Nu pot să nu spun că, cu fiecare fibră a sufletului meu sunt împotriva războiului. Probabil că orice altă [persoană] rusă are rude sau prieteni care trăiesc în Ucraina”, a scris ea pe Telegram. 

Femeia, care are doar 30 de ani, s-a născut în St. Petersburg, însă a declarat că bunicul ei este ucrainean, motiv pentru care „și eu sunt un sfert ucraineană”.

„Continuăm să trăim în secolul 20, deși nominal suntem în secolul 21. Problemele politice într-o societate civilizată, modernă, ar trebui rezolvate exclusiv prin negocieri pașnice. Nu m-am gândit niciodată că mi-ar fi rușine de Rusia.

 Întotdeauna am fost mândră de poporul rus, de realizările noastre culturale și sportive. Dar acum linia este trasă înainte și după. Și doare că oamenii mor, în timp ce alții sunt lipsiți de un acoperiș deasupra capului sau forțați să-și părăsească casele. Și cine ar fi crezut în urmă cu o săptămână că ni se vor întâmpla toate acestea, pentru că, chiar dacă nu ne aflăm în epicentrul ostilităților, nu putem rămâne indiferenți la o catastrofă globală”, a mai spus balerina.Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: