Nicoletei Adam, o prezență extrem de stilată pe micul ecran, încă din clasa a șaptea îi place să iasă în evidență într-o mulțime inclusiv prin hainele pe care le poartă. La început, își bătea la cap rudele și prietenii de peste hotare să o ajute cu ținute pe care să nu le poți găsi în magazinele și piețele de la noi. Înțelegând că nu poate continua așa la nesfârșit, chinuindu-și oamenii dragi cu shopping-ul, a căutat alternative la noi în țară. Așa a descoperit piețele second hand. Prima achiziție a fost un costum pentru Halloween. Astăzi, stock-urile, magazinele și piețele Second Hand sunt o sursă de ținute vestimentare unice. Despre asta am stat de vorbă într-o dimineață cu ea.

 

Întâi de toate, află că ai toată admirația mea pentru ținutele pe care le porți. În fiecare dimineață, e altceva. Cine te îmbracă?

„Hmmm… diminețile mele așa și încep… răscolind garderoba. Și nu o să mă crezi, dar zilnic descopăr ceva nou în ea. Cam pe la 04:30  îmi încep diminețile alături de o familie frumoasă, pe care eu o numesc gașca mea nebună de la „Matinalii”. Când ajung la muncă știu deja ce o să port atunci când o să le transmit telespectatorilor datele meteo, din acest considerent îmi și aleg o ținută corespunzătoare, totul venind din șifonierul meu personal. Am o mulțime de ținute interesante care pot fi și criticate uneori, de ce nu? Dar asta și presupune televiziunea…cel puțin pentru mine.”

Pe lângă faptul că ești trasă prin inel și frumoasă, ai grijă și la ceea ce porți, chiar și în afara televiziunii. Ai tot felul de ținute, care se înscriu în stilul casual, smart business, business, etc. Unde faci cumpărături?

„Nu am ținute aparte pentru Tv, evenimente sau ieșirile în oraș, cu excepția rochiilor voluminoase pe care le port doar când prezint undeva. Mie îmi place să fiu în vizor la orice oră, în vizorul femeilor pentru că pe multe dintre ele le și inspir, ceea ce îmi place și mai mult. Shopping la noi fac foarte și foarte rar, nu iubesc să cheltui bani pe ținute scumpe. Apropo, nu le îmbrac mai mult de trei ori, le pot îmbrăca o singură dată și după, le fac cadou. Atunci când călătoresc cu siguranță trec pe la magazine, iar la piețele second-hand de la noi găsesc multe și de toate. În piețele second-hand găsesc piese vestimentare în stilul vintage, ceea ce deja nu prea se poartă.”

Care a fost cea mai ieftină, apoi cea mai scumpă piesă vestimentară achiziționată la o piață sau un magazin Second Hand? Ai anumite reguli pe care le respecți cu sfințenie atunci când mergi la cumpărături?

„Nu cred că o să mă credeți, dar am o rochie superbă de doar 1 leu. Cum am găsit-o nici eu nu știu, probabil deja ochii mei singuri sunt ghidați spre ceva ce atrage de departe. Cea mai scumpă, cred, este un smoking care m-a făcut să scot din buzunar 1000 de lei (Chanel, 100 % original, nu o copie). Am mai multe piese cu care mă laud, dar mai ales cu o rochie Dolce&Gabbana și o fustă din piele Armani.”

„Dacă le procuram pe astea două într-un magazin, mă costa o avere, cel puțin 1000 de euro lăsam. Dar așa, totul s-a rezumat la doar 200 de lei fiecare. Am câteva reguli, atunci când merg la un Second Hand. În primul rând, încerc să iau ceea ce e mai ieftin, asta și presupune o stilizare cu bani puțini. Mai am regula să nu procur lenjerie intimă și încălțăminte. Pe acestea le găsesc la prețuri accesibile pe tot felul de webiste-uri, magazine online.”

Nicoleta Adam are 23 ani, face jurnalism de 5 ani, iar în televiziune este de 3 ani. După presa scrisă, horoscop și modă la JurnalTV, a devenit „fata de la meteo” a echipei TVR Moldova. Apare în fiecare dimineață în emisiunea Matinalii pentru a informa publicul despre starea vremii.

„Sunt fete care îmi scriu în fiecare dimineață: „Abia aștept să te văd și în această dimineață, să mă uimești cu o nouă ținută.” E plăcut, totodată motivant. Astfel de mesaje mă fac să mă gândesc la o activitate și în acest domeniu. Am o mulțime de piese vestimentare pe care le gândesc eu și le transpun în realitate cu ajutorul meșterilor. Dar dacă ziua ar avea 72 de ore, cu siguranță m-aș apuca să îmi fac rochiile și costumele clasice la care nu aș renunța niciodată. Eu spun că nu am o garderobă, ci șapte. De fiecare dată când mai cumpăr ceva, mama îmi spune: „Sper că acum o să te oprești”.

22050198_1297793123664721_5758705398437919652_n

Îți mulțumim pentru interviu și idei. Ceva îmi spune că multe femei vor da pe la un magazin sau o piață Second Hand, cu speranța că le va cădea sub mână cel puțin o eșarfă Chanel.