Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a venit cu o adresare către cetățeni în contextul crizei pandemice și al crizei gazelor.


„Dragi cetățeni, știu că suntem cu toții obosiți de crize. Cu toții ne dorim mai multă stabilitate, avem nevoie de stabilitate la nivel individual, ca să ne simțim în siguranță, și la nivel de țară, ca să putem să rezolvăm probleme curente și să construim un stat puternic în care să avem siguranța zilei de mâine”.

Maia Sandu a încurajat cetățenii și a menționat că noi nu trebuie să cădem pradă deznădejdii pentru că doar împreună putem trece peste această criză.

„În aceste zile, noua tulpină Omicron se transmite cu o viteză uimitoare de la o persoană la alta. Chiar dacă se vorbește că ea ar fi mai puțin periculoasă, nu avem motive de relaxare. Mii de oameni sunt deja infectați. Aproximativ 200 de copii sunt astăzi spitalizați cu Covid-19, iar prognozele pentru următoarele zile și săptămâni sunt mai mult decât alarmante”, a declarat Maia Sandu.

„Putem trece mai ușor de această criză doar printr-un efort comun. În primul rând, chiar dacă ni se pare că avem o simplă răceală, să ne izolăm la prima suspiciune și să nu îi molipsim pe ceilalți. În al doilea rând – să ne vaccinăm. A mai dat peste noi și criza energetică, creșterea prețurilor la gaze și la alte surse de energie este o povară grea pentru mulți consumatori casnici, pentru economie și pentru stat. Trebuie să învățăm să consumăm mai rațional energia. Așa vom putea trece peste această criză”.

„Este greu? Da, dar nu trebuie să ne lăsăm învinși și manipulați”, spune Președintele Republicii Moldova Maia Sandu. 

Vezi aici tot videoul:

Distribuie articolul: