Dacă nu mai ai încredere în ceaiurile din magazine, îți propunem să prepari o rețetă de ceai din mere uscate și scorțișoară.

Ingrediente: 
– 3 mere;
– 1 lămâie;
– 50 de g de ceai negru;
– 2 linguri de zahăr;
– o linguriță de cuișoare;
– 2 bețișoare de scorțișoară;

Timp pentru preparare: 2 ore.

Timp pentru infuzare: 2 săptămâni. 

Mod de preparare:

1. Încălzește cuptorul la 100ᵒС.

2. Curăță merele și taie-le în cuburi.

3. Pune cuburile de mere într-un bol și adaugă suc de lămâie, zahăr și amestecă bine.

4. Adaugă merele într-un strat subțire pe tava încălzită și usucă-le timp de o oră și jumătate. Scoate merele din cuptor și lasă-le să se răcească.

5. Scorțișoara și cuișoarele se încălzesc pe o tigaie uscată, la foc mic, aproximativ două minute. Pune-le într-un bol și pisează-le.

6. Amestecă într-un bol mai mare ceaiul, condimentele și merele. Amestecă-le bine.

7. Ceaiul se lasă într-un recipient închis ermetic și se lasă timp de 2 săptămâni să se infuzeze.

Se prepară la fel cum și un ceai obișnuit.  
Kya3hvfts48 nR_lDm9hDl4 ZWAtRW8GEP0 zzz6IFfIYAA

 

BHYNFBZV1Rc

Rețeta oferită de Victoria Popin

Distribuie articolul: