Credincioșii care țin, totuși, să se împătășească în ciuda pandemiei de coronavirus nu pot veni la biserică cu lingurița de acasă. Declarația a fost făcută de preotul Pavel Borșevschi, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Parohul a precizat că în potir nu poate fi introdusă orice lingură și a dat asigurări că lingurița folosită de preoți este sigură și inofensivă.

„Enoriașii nu pot veni cu lingura de acasă pentru că în potir nu putem pune lingurița orișicărui. În primul rând, nu avem încredere în acea linguriță a lui de acasă, în a noastră avem încredere, pentru că toate sfintele vase sunt numaidecât făcute din metale care nu cotlesc, asta-i pentru ca să nu fie neglijate Sfintele Daruri, este sau din aur sau din argint, cel puțin”, a spus Borșevschi.

Preotul a dat asigurări că lingurițele folosite de preoți sunt inofensive:

„Ea nu dăunează. Nici în timpurile celor mai mari necazuri, am fost și am slujit, de acum de 38 de ani sunt la altar și noi, preoții, primim ultima din sfântul potir, luăm, după ce se împărtășesc toți credincioșii, se numește „potrivim Sfintele Daruri”, le folosim și nimeni dintre noi, încă de când sunt eu în biserică, nu a fost caz de îmbolnăvire. Și lucrul acesta-i pentru că în potir noi îl avem pe Hristos. Credința în Hristos, în Dumnezeu este așa o energie care n-o schimbă, dacă vreți, pentru că asta și este, de fapt, lucrarea Bisericii – schimbarea umanului: din om păcătos în om sfânt”.

AGORA amintește că toate activitățile cu caracter religios vor fi suspendate pentru următoarele două săptămâni. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

Până în prezent, opt persoane din țara noastră au fost infectate cu coronavirus. Toate au revenit din Italia, fiind acum internate în spital.

Sursa

Distribuie articolul: