Este tânără, frumoasă, ambițioasă și o instrumentistă talentată. Naista Adriana Babin a ridicat premiul întâi la concursul de muzică populară „Florile Ceahlăului” 2019.

Naiul este un instrument tradiţional de care Adriana Babin s-a îndrăgostit pe când avea doar opt ani. De atunci tânăra l-a studiat non-stop, iar în prezent se poate lăuda ca fiind laureată a numeroase concursuri muzicale naționale și internaționale.

De această dată a evoluat în cadrul Festivalului de muzică populară „Florile Ceahlăului”, care s-a desfășurat zilele trecute la Piatra Neamț. Moldoveanca a impresionat cu iscusința cu care stăpânește acest instrument exotic, iar rezultatul muncii ei a fost apreciat cu premiul întâi în concurs, la secțiunea instrumentelor tradiționale.

„De data aceasta locul 1 a însemnat câteva nopți nedormite, ore de așteptare și o experiență pe care am trăit-o pentru prima dată. Mii de mulțumiri domnului Negură Ion pentru încrederea de a merge la acest concurs de una singură, domnului dirijor Călin Corai pentru răbdarea colosală și grija pentru ca lucrările tuturor să iasa la cel mai înalt nivel și, desigur, părinților mei care ca de obicei au cea mai mare încredere și îmi oferă toată susținerea de care am nevoie”, este mesajul plin de recunoștință al instrumentistei, pe rețelele de socializare.

Iată cum a evoluat Adriana pe scenă:

Printre participanții în cadrul concursului, cu mențiuni sau câștigători, din Republica Moldova se regăsesc: Gabriel Nebunu – locul 2, Maria Cibotari – mențiune la secţiunea canto tradiţional, 15-19 ani; Damian Spinei din Drochia – premiul 1 la secţiunea canto tradiţional, 20-25 ani; premiul „MIHAI BOTOFEI” oferit de Orchestra Ansamblului „Floricică de la munte” a ajuns la Daniel Condrea, originar din Strășeni.

Felicitări tuturor!

Sursa foto, video: Facebook.com/AdrianaBabin

Vezi și: Gabriel Nebunu, printre câștigătorii unui important concurs muzical: „Chiar sunt fericit!”