Peste 30 de persoane, jurnaliști sau viitori jurnaliști, editori și alte persoane implicate au participat la evenimentul de constituire a legăturilor dintre mass media și antreprenori: Inovație, Antreprenoriat, Startupuri în Media – Innovation Entrepreneurship Startups in Media sau IES.

Acest eveniment este premieră pentru GEN Moldova. „Ne bucurăm că am reușit să discutăm încă odată despre jurnalismul antreprenorial, cum acesta susține dezvoltarea ecosistemului, culturii antreprenoriale și dezvoltarea mentalității inovatoare pentru progresul societății”, spune Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Participanții la prima ediție a evenimentului IES in Media au beneficiat de expertiza mai multor speakeri internaționali, dar și a prefesioniștilor de la noi precum sunt Alexandru Lebedev, Sorina Ștefârță, Zinaida Jioară și Angela Zaharova.

„Orice conținut media este limitat de format și conținut. Ne salvează linkurile la alte articole scrise sau la alte surse.Fiindcă ne aflăm în era multimedia, e bine să folosim și instrumentele pe care aceasta le oferă, atunci când vorbim despre inovație și tehnologii și nu doar”, explică Filip Noubel, Prague Civil Society Center, Cehia, pașii pentru a oferi publicului informație despre inovație.

„Am „furat” secrete ale jurnalismului de la practicieni de la noi și de la experți străini. Fiind boboc în ale jurnalismului, participarea la acest eveniment este benefică pentru mine și pentru cariera mea de viitor. Iar de la viitoarele evenimente aș dori să aflu mai multe despre munca de jurnalist și etapele de scriere ale unui articol, reportaj ș.a.”, spune unul dintre participanți.

Evenimentul este organizat de GEN Moldova, cu susținerea Friedrich Naumann Foundation.