Există totuși o diferență între cum luăm lucrurile la prima sarcină și modul în care le tratăm când deja avem ceva experiență. Același lucru este confirmat și de interpreta Gloria Gorceag, care ne-a mărturisit că geanta sa de maternitate va fi diferită acum, când va merge să nască cel de-al doilea copil. Artista a dezvăluit ce lucruri a luat în plus, dar și care sunt obiectele indispensabile pentru acest moment important din viața unei femei.

Documentată și pregătită din timp

„La prima sarcina aveam geanta pregătită din timp. Și când zic „din timp”, am în vedere cu luni bune înainte: (zâmbește). Apoi am tot plimbat-o în portbagajul mașinii… O aveam acolo în caz că mă prinde nașterea undeva pe drum. Mă documentasem despre ce trebuie să conțină aceasta de la toate sursele posibile: am întrebat și prietenele care au născut, și medicul care îmi monitoriza sarcina, am mai citit și pe forumuri. Deci da, luasem în serios subiectul și am fost pregătită cu mult timp înainte să vină momentul”, își amintește prezentatoarea emisiunii „Istoriile Gloriei”.

Nașterea vine atunci când o aștepți

„Îmi amintesc că într-o zi de miercuri am fost pe la biroul de la televiziune. Am mai muncit un pic, apoi m-am întâlnit cu o prietenă la un ceai. Ploua foarte tare, dar oricum am străbătut o parte de oraș ca să mă vad cu ea. Și m-a întrebat prietena mea: „mai poți?”, iar eu i-am spus ca sunt pregătită sa nasc, gata, vreau, nu mai am răbdare! Am născut în ziua următoare, având deja totul pregătit pentru acest moment. Cu siguranță Leo mă auzise”, își amintește artista cu multe emoții.

 

Geanta pentru naștere – o parte din casă?

„Eu luasem cu mine o bucățică de casă (râde). Am născut la o maternitate de stat, respectiv știam că e cazul să am de la scutece pentru copil și până la ciupici de cameră pentru mine. E adevărat: multe lucruri nu am folosit, recunosc. Nu am folosit suzeta și nici zecile de hăinuțe pentru bebeluș pe care mi le luasem; nu am folosit pieptenele pentru copil… În schimb, aș lua de data aceasta apă termală – o folosesc pentru fundulețul bebelușului, atunci când nu am șervețele umede. Voi lua neapărat scutece bune, două hăinuțe de schimb și o rochie comodă pentru externare”, ne-a mai mărturisit Gloria Gorceag.

 

A doua naștere – mai multă experiență

„De data aceasta voi lua o gentuță mică la maternitate, cu strictul necesar: periuța și pasta de dinți pentru mine, plus toate obiectele de igienă. Voi naște la o maternitate privată, însă la același medic ca și data trecută și chiar mă bucur că nu va fi cazul să iau după mine o valiză cât casa. E a doua oară când trec prin această experiență și sunt mult mai relaxată acum. Să aduci pe lume un copil e desigur o responsabilitate imensă și cred că orice legat cu acest eveniment, până și geanta pentru maternitate, necesită o atitudine responsabilă. Din lucrurile bebelușului: scutece bune pentru el – pielea lor e atât de fină și cred că merită tot ce e mai bun, o pilotă pentru nou-născut și deja câteva haine după sezon”, ne-a mai dezvăluit interpreta și prezentatoarea Gloria Gorceag.

 

Amintim că artista se află la cea de-a doua naștere. Gloria și soțul ei cresc un băiețel de aproape 3 ani pe nume Leo. Iar de curând au dezvăluit că mai așteaptă încă un băiat.

 

*Acest material este realizat în parteneriat cu Pampers Active Baby

P