Petrecerea dinaintea venirii pe lume a copilului este un prilej perfect pentru a crea primele legături ale viitorului copilaș cu cele mai apropiate persoane din viața voastră, fie că sunt familia și prietenii sau doar prietenele viitoarei mame. Nu se întâmplă în fiecare zi să aveți ocazia de a sărbători apariția iminentă a unui copil așa că, este normal să vă doriți să fie perfectă. Lista de invitați și locația sunt doar începutul, înainte de a vă apuca efectiv să organizați petrecerea cu toate detaliile aferente ei.

Am pregătit zece idei care să vă aprindă imaginația și să vă asigure că petrecerea pentru noul născut nu va fi uitată prea curând. Pregătiți-vă cu plăcere de perioada când veți schimba scutece la fiecare câteva ore și savurați bucuria maternității când piciul e încă în burtică.

Baby Gender Reveal

Dacă nu ai dezvăluit până acum celor apropiați sexul copilului, petrecerea tip baby shower poate fi combinată anume cu acest moment. Pregătește decorul neutru, iar momentul dezvăluirii poate fi într-un balon cu heliu, ascuns în multe cutii tip „matrioșca” sau vă poate fi livrat ca ceva special într-un cadou.

Alege culoarea sau motivul preferat

Ca opțiune de decor sunt culorile pastelate, care aduc o atmosferă de tandrețe și liniște. Alegeți nuanțe de roz, piersic, bej sau lila. Dacă petrecerea are loc în sezonul cald, asigurați-vă că puneți vaze cu flori proaspete. Pompon-urile din hârtie, baloanele în nuanțe delicate și imprimeuri tematice sau cadouri cu panglici din satin, vor crea și mai mult atmosfera unui baby shower adevărat. Puteți imprima fotografii cu viitorii părinți sau imagini de la examenele USG. Sunt potrivite colaje din fotografii sau lucruri pentru copii – șosete, salopete, jucării, suzete.

Cu gândul la rădăcini

Ca să păstrăm tradițiile acestei sărbători, putem aranja totul pe baza arhetipului unei femei străvechi și a experienței generațiilor anterioare. Adăugați un pic de misticism prin lumânări aprinse, bețișoare aromate, lămpi aromatice cu uleiuri esențiale, plante uscate, flori, ghirlande. Lasă camera să fie plină de arome plăcute și o atmosferă de mister. Puteți aranja o discuție „ritual” – cu toate femeile într-un cerc. Mamele cu experiență sunt încurajate să împărtășească experiențele lor despre sarcină și naștere. Această seară îi va oferi viitoarei mame putere și încredere. Pături moi și calde, țesături naturale, plante vii, multă lumină și aer proaspăt – o atmosferă blândă, grijulie, lejeră.

Organizează zonele în funcție de invitați

Dacă dai o petrecere doar între fete, atunci ai grijă să partajezi doar zona de gustări și băuturi cu cea de activități și relaxare. Dacă însă organizezi o petrecere pentru toți cei din familie sau vin cupluri, atunci cu siguranță trebuie să ai în vedere și faptul că se vor crea cercuri de discuții doar de băieți, iar ei au nevoie de activități tipice lor și de un spațiu aparte.

Activități tipice pentru mămici/părinți

Sărbătoarea Baby Shower este concepută pentru 2-3 ore. În primul rând, oaspeții sunt invitați să se relaxeze: gustări ușoare, băuturi relaxante sau cocktailuri, dulciuri. După aceea, încep distracțiile – loterii, jocuri, concursuri legate de copii. Câștigătorii și participanții activi ai concursurilor trebuie răsplătiți cu suvenire mici, amuzante, dar plăcute: bomboane tip suzetă, să demonstreze cum schimbă scutecul rapid etc.

Cum fără cadouri?!

Toți invitații aduc cadouri viitorului bebeluș. Iată câteva opțiuni practice și plăcute: haine de bebeluși – oferă lucruri în culori neutre și unisex, jucării pentru bebeluși, articole pentru igiena micuțului, accesorii pentru baie, jocuri educative pentru nou-născuți sau bebeluși, pernă pentru gravide – va fi utilă chiar și după nașterea bebelușului, cărți despre parenting sau educația copiilor, port-bebe -uri etc.

Mesaje distractive și amintiri

Ca la orice petrecere, puteți crea o carte de memorii, un album cu fotografii și mesaje sau, pur și simplu, un loc unde lumea vă poate lăsa urări. Fie că este o planșă mare, o ramă cu carton sau un album, acesta este un element important care să vă amintească de acest moment și după ani buni. O altă posibilitate inedită sunt mesajele pe care vi le pot lăsa prietenii (sau voi lor) pe scutece de bebeluși.

Fotograful – nelipsit de la petrecere

Angajați un fotograf pentru a surprinde momentele palpitante sau delegați această responsabilitate unui prieten apropiat. Astfel o să vă asigurați că toate clipele frumoase vor fi păstrate în arhiva voastră de familie. Mențineți comunicarea și creați o atmosferă caldă între oaspeți. Acest lucru este deosebit de important într-o zi ca aceasta.

Tortul din scutece – nelipsit

Tortul din scutece poate lua multe forme și avea nenumărate accesorii. Cert este că acest element este de nelipsit la o petrecere de acest gen. Îl poate crea gazda sau poate să vină în dar de la cineva dintre invitați sau chiar de la toți. Alegerea, ca și decorul, vă aparține.

Gustările și băuturile

Bineînțeles că nu puteți avea o petrecere scăldată în alcool, deoarece este un eveniment dedicatunei femei însărcinate. Ce ziceți de niște cocktailuri non-alcoolice fără riscuri pentru sarcină? Sucurile și compoturile, ceaiul sau cafeaua pot avea același succes. Următorul punct pe lista meniului – are cumva viitoarea mămică anumite pofte care trebuie incluse? În cele din urmă, cel mai important este tortul. Toată lumea adoră tortul și nu prea poți avea vreo petrecere fără un desert ca acesta. La fel, puteți opta și pentru prăjituri mici, în culorile distincte sexului copilului.

P