Iarna e în toi și sezonul mandarinelor încă este deschis, așa că mi-a venit ideea de a face un desert deosebit – prăjitură întoarsă cu mandarine. Mirosul irezistibil este garantat, iar de gust nici nu mai zic. Este un desert potrivit pentru orice ocazie, iar prepararea în timp rapid vă va salva în orice situație.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 2/3 pahar cu zahăr
  • un pahar cu făină
  • 2-3 mandarine
  • vanilie

Mod de preparare

  1. Separă albușurile de gălbenușuri.
  2. Bate albușurile împreună cu zahărul, până obții o spumă densă și cremoasă.
  3. Separat, amestecă gălbenușurile și adaugă-le la albușuri, dar nu utiliza mixerul!
  4. După ce ai încorporat bine gălbenușurile, treptat, adaugă făina cernută și vanilia. Amestecă bine și atent, să nu spargi bulele de aer.
  5. Curăță mandarinele, taie-le rondele și aranjează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. Aluatul obținut, îl aranjezi peste mandarine. Atrage atenția ca acesta să fie bine nivelat.
  7. Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
  8. Când prăjitura este gata, întoarce-o invers și servește cu plăcere.