Savurată cu moderație, această prăjitură cu ciocolată și unt de arahide îți oferă un boost de energie și îți îmbunătățește dispoziția. În plus, se prepară surprinzător de ușor!

 

Ingrediente pentru o tavă

100 g unt

200 g zahăr

125 g unt de arahide

1 ou

1 linguriţă esenţă vanilie

150 g făină

40 g tărâţe de ovăz

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 vârf de cuţit sare

175 g picături de ciocolată, pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă dreptunghiulară. Freci untul cu zahărul şi untul de arahide. Adaugi oul, esenţa de vanilie și omogenizezi. Încorporezi făina, ovăzul, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Întinzi compoziţia în tavă şi nivelezi. Laşi prăjitura la copt 20-25 de minute sau până când se rumeneşte uşor.

Spre finalul coacerii prăjiturii, înainte 5-10 minute, presari chipsurile de ciocolată. Înainte de porţionare, laşi să se răcească bine.

Distribuie articolul: