Cu timpul, toate perechile își însușesc anumite deprinderi și poziții în timpul somnului. Dacă ceva nu a mers cum v-ați fi așteptat, nu cheltuiți banii pe terapia de cuplu, doar atrageți atenția poziția voastră din timpul somnului. Limbajul trupului relevă multe secrete despre relația voastră. „Mai ales atunci când tu nu poți vorbi despre asta cu voce tare, atunci când ascunzi ceva, corpul vorbește despre tine” – spune expertul Patty Bud.

1. Poza clasică „în lingură”

Bărbatul cuprinzând femeia pe la spate, își ia asupra sa conducerea în relație și protejează partenera. Această poză este foarte populară printre perechile tinere, care caută contact fizic.

2. „Lingura largă”

La această variantă recurg partenerii, care locuiesc împreună de mult timp. Aspectul vieții sexuale este ușor pierdut, dar încrederea crește cu fiecare zi petrecută în doi.

3. „Zborul”

Poza seamănă foarte mult cu ”lingura” clasică, cu o mică excepție: partenerul cuprins este la marginea patului. Asta înseamnă că ”vânătorul” cere prea multe sau ”victima” nu este atât de ușor de prins. Oricum ar fi, unuia dintre parteneri îi e oarecum dificil în relație.

4. „Salata”

Într-o poză atât de intimă partenerii stau după ce fac dragoste. Aici este important să nu se exagereze: reduce libertatea partenerului, făcând dificilă adormirea.

5. „Nodul destrămat”

Aproximativ 8% din perechi încep de la ”Salată” și ajung în câteva minute într-o poziție liberă. E un semn foarte bun. În perechea ta apropierea și independența se îmbină armonios.

 

6. „Spate la spate”

A dormi astfel este un semn foarte bun. Partenerii simt apropiere unul față de altul, fără să piardă încrederea în sine. Niciodată nu știi ce face celălalt pe la spatele tău. Tocmai de aceea această poziție înseamnă încredere absolută de ambele părți.

7. „Atingerea spetelor”

Această variație a ”Spatelui la spate” e ceva mai rară. Semnifică căutarea contactului intim și dezvoltarea ușoară a încrederii.

8. „Îmbrățișarea romantică”

El este pasionat de mirosul părului ei, ea ascultă bătăile inimii lui – relevă romantismul și încrederea în partener. Este o poză foarte populară la începutul relațiilor, dar se întâlnește din ce în ce mai rar în ultima vreme.

9. „Picioarele încurcate”

Dacă partenerul tău își pune piciorul peste piciorul tău, atunci este un semn că tinde spre un contact sexual și emoțional mai intens. Sau ești atât de bun, încât nu-i ajungi niciodată!

10. „Taurul din pat”

Atenție! Partenerul tău este un egoist. Trebuie să vorbiți serios, pentru a echilibra relația.

Este interesant cât de exact poate fi limbajul corpului în redarea stării relației tale. Distribuie această informație utilă ți prietenilor!

Distribuie articolul: