Tatiana Raețcaia este actriță de meserie. S-a născut la Chișinău și tot aici a făcut facultate, s-a implicat în proiecte și a gătit. Bucătăria este locul ei de refugiu, zona asupra căreia deține control deplin și cea mai mare pasiune a sa. Multe dintre rețetele pe care le gătește acum le-a primit prin moștenire de la mama sa. Totuși, nu se bazează doar pe ce e scris pe foaie și își asumă curajul de a improviza, notează AGORA.

Încearcă, gustă, greșește, învață din greșeli și o ia de la capăt

După ce a făcut cunoștință cu marea dragoste a vieții ei, bărbatul care în scurt timp i-a devenit soț, apoi tatăl lui Matei, Tatiana s-a mutat la București. Acolo a înțeles că dragostea sa pentru gătit poate avea și alte forme. La început făcea tot felul de delicii pentru familie și prieteni.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tatiana Raetcaia (@bucatarte.ro) pe

Când oamenii au început să aprecieze ce și cum gătesc m-am simțit aplaudată așa cum e aplaudat un actor pe scenă…

Când tot mai multe voci o întrebau de ce nu-și duce pasiunea mai departe, tânăra moldoveancă s-a gândit să creeze o platformă prin intermediul căreia ar împărți din ce știe și ce poate cu cât mai multă lume.

Așa a apărut BucătArte, un canal de YouTube, unde Tania gătește, explică pas cu pas și îi inspiră pe urmăritorii săi să încerce și ei să vadă potențialul ingredientelor pe care le au în frigider.

A ales să facă artă în bucătărie…

Tatiana Raețcaia are o filozofie aparte despre alimente. Trăiește cu convingerea că omul este reprezentat, într-o anumită măsură, de ce mănâncă. De aceea, încearcă să pregătească pentru familia ei mâncare sănătoasă. Și pe canalul de YouTube tot de aceste principii se ghidează. Chiar și așa, moldoveanca nu ezită să-și alinte următorii cu rețete clasice de plăcinte cu brânză, rulată cu halva sau tarte cu tot felul de umpluturi savuroase.

Alimentele sunt ca o oglindă. Ingredientele pe care le folosim la prepararea unei mâncări, oarecum, ne reprezintă…

Decizia de a pleca din Moldova a fost condiționată de mai mulți factori. Tatiana Raețcaia nu a uitat, însă, de un a pornit. Revine des acasă, vorbește cu drag despre țara care i-a dat viață și își dorește s-o vadă prosperă și puternică.

Locul de unde și-a luat zborul și unde i-au crescut aripile…

 

Nu are dorințe mari pentru că de când l-a născut pe Matei nu știe ce daruri mai prețioase ar putea primi din partea Universului. Râde mult și des, condimentează fiecare dintre rețete cu glume bine alese și își poartă carisma și emoțiile cu mândrie. Dacă ar avea o baghetă magică spun că ar semăna mai multă bunătate și empatie în oameni.

Îmi doresc să fiu într-o lume mai bună, să devenim mai buni cu toții, mai optimiști, mai zâmbitori…

Tatiana Raețcaia nu aleargă după succes, dar înaintează spre el încet, dar sigur. Are câte o idee de bucate pentru orice situație din viață și nu știe vreo bucurie care nu s-a potrivi cu o felie de desert delicios sau vreo tristețe care ar rămâne în picioare în fața unei ciorbe făcute ca la carte. Cât pune cina la cuptor, sare într-un picior alături de fiul ei, face probe de actorie alături de soțul ei și se bucură sincer de fiecare clipă bună și pașnică petrecută în brațele fericirii…

Sursa: AGORA.md/Oameni ca tine