Acesta este visul lui Gleb Makovski un băiețel care la 10 ani a învățat poate mult prea bine cum să înfrunte boala zi de zi, cu zâmbetul pe buze. Gleb este copilul excepțional despre care ar spune orice părinte că și l-ar dori – elev olimpic, pasionat de sport, mereu vesel și prietenos cu toată lumea, deloc bolnăvicios. Acum un an însă s-a îmbolnăvit, iar ceea ce părea o simplă alergie la ochi s-a dovedit a fi o tumoare malignă care-i afecta obrazul stâng.

Diagnosticul șocant nu le-a lăsat părinților timp de gândit, au acționat imediat, au căutat soluții, au cerut ajutor și Gleb a început tratamentul la Centrul Medical Sheba din Israel. Din fericire, datorită ședințelor de chimioterapie, tumoarea s-a micșorat și astfel s-a reușit evitarea unei intervenții chirurgicale în urma căreia copilul lor risca să rămână fără ochiul stâng.

Sumele cheltuite pe investigații și tratament ajunseseră la acea dată aproximativ la 95 000 de dolari, iar pentru tratamentul complet clinica estima un cost total de 200 000 de euro. O sumă imposibil de mare, așa că părinții au luat hotărârea să-l transfere pe Gleb la Centrul Medical Anadolu din Turcia, unde aceeași schemă de tratament conform protocolului terapeutic internațional, este mai ieftină.

Din luna octombrie Gleb continuă tratamentul început în Israel la clinica din Turcia. A suportat cu bine deja 18 proceduri de radioterapie din cele 30 necesare. Rezultatele tomografiei sunt extrordinare: celule canceroase nu au fost depistate, tumoarea a fost eradicată! Însă  Gleb trebuie să urmeze tratamentul stabilit, până la capăt, pentru a se înlătura orice posibilitate de recidivă.

Echipa Guvern24 este alături de Gleb de la începutul acestei lupte, știm că sumele de bani cheltuite până acum au fost enorme și vor mai fi cheltuieli, dar încrederea și speranța în oamenii buni este mai mare decît orice sumă de bani, împreună puțin câte puțin o putem aduna. Chiar Gleb în naivitatea sa de copil, dar cu un spirit de observație maturizat prea devreme spunea un adevăr foarte simplu  “Întotdeauna poți oferi un pic mai mult decât nimic”.

Pe pagina lui Gleb de pe platforma Guvern24, puteți dona “puțin mai mult decât nimic” online, prin card bancar, din orice țară v-ați afla. Acum, când victoria acestui băiețel curajos asupra cancerului este atât de aproape, ce altă motivație mai puternică de a-l ajuta mai poate exista?

Distribuie articolul: