Irina, are probleme de sănătate de la naștere, malformații la picioare și mâna stângă. Femeia nu se lasă bătută și muncește pentru a-și crește cei 3 copii. Timp de 9 ani a trăit în violență și manipulare. După divorț femeia este din nou fericită și iubită. Viața sa a împărtășit-o la emisiunea cu Adrian Prodan.  

 

Irina suferă de malformații a mâinii și ambelor picioare. Medicii au explicat că atunci când s-a născut în anul 1986, mai mulți copii născuți au suferit de la radiația provocată de avaria de la Cernobîl. Degetele mînii stângi erau lipite, iar în urma operațiilor medicii au reușit să le dezlipească.

Mama a fost o femeie puternică. M-a iubit ca pe copilul ei, chiar de alții au încercat să o convingă să mă abandoneze. Am început a merge târziu, la 2 ani și 6 luni. Pentru mama a fost o binecuvântate.

În copilărie femeia nu a suferit de vorbele și conflictele cu semenii săi. Datorită educației și a profesorilor, femeia a trăit într-o societate sănătoasă, unde era iubită de colegi și prieteni.

Când eram adolescentă mă gândeam mult că nu o să mă pot mărita. Nu o să pot întemeia o familie, cine o să se uite în partea mea. Iar acum înțeleg că aceasta nu este o problemă.

La vârsta de 16 ani a făcut  cunoștință cu primul soț, iar la 18 ani au jucat nunta. Irina spune că era fericită că soțul a acceptat-o așa cum era. Doar acum înțelege că a făcut o greșeală.

La început era totul bine, până nu s-au început problemele cu alcoolul. Din ce în ce mai mult bea. Erau mereu certuri, scandal, îmi provoca dezgust. Eu nu tăceam și de aceea mereu erau conflicte.

După nașterea primului copil, bărbatul Irinei s-a schimbat total. În familie erau tot mai multe certuri și violență.

Prima dată m-a lovit până la căsnicie. Eram la o nuntă și din cauza gelozie, a ridicat mâna la mine chiar afară, lângă local. Eu l-am iertat din frica că nu mai găsesc pe altcineva și că nu o să mă mai mărit vreodată.

Adevăratul coșmar a început departe de casă. Irina a plecat la Rusia unde lucra soțul. Femeia a lăsat copii, crezând că împreună vor agonisi mai mulți bani, dar în schimb a primit un dezastru.

Îmi amintesc prima bătaie. Eram jos la podea și el mă lovea cu picioarele. Dădea cu picioarele în mine, credeam că nu mai scap vie din mâinile lui. Atunci am fugit și deja dacă mă lovea îi răspundeam și eu la fel.

Irina a răbdat violență timp de 9 ani, totul pentru a avea familie și de frica ce o să spună ceilalți.

Am răbdat în primul rând pentru că mă gândeam ce o să spună lumea. Cum o să cresc copii, deși bărbatul nu ne întreținea financiar. Dar, m-am gândit că decât copii mei să vadă mereu certuri și dezastrul acesta, mai bine singură îi cresc.

Fiul a memorat scenele de coșmar, cele mici nu. Acum femeia nici nu poate da un răspuns  de ce a răbdat 9 ani de zile umilință și violență.

Azi mă bătea, mâine își cerea iertare. Mă simțeam manipulată. Aveam frica să nu pot trăi singură. Nu realizam că eu pot mult mai mult, decât el, mă temeam să nu rămân singură cu 3 copii.

Irina spune că nu a decis ea să divorțeze, ci sora ei. Aceasta a ajutat femeia să scape de manipulările și violența soțului.

Ea mi-a spus o dată: Cât se poate să mănânci bătaie de la un om bolnav? Cât se poate de răbdat? El mâine te omoară și ce fac copii.

Femeia recunoaște că dacă nu era sora, ea continua să trăiască cu soțul ei și să rabde mai departe. Deși au divorțat, soțul și-a cerut iertare și din milă de el, au mai trăit împreună ceva timp.

Copii se văd cu tatăl lor, iar Irina nu a depus actele pentru pensia alimentară și nu l-a dezis de drepturi părintești. Fără ajutorul lui, femeia a crescut copii mari.

Peste 9 ani de la divorț, femeia s-a recăsătorit. Irina se simte fericită cu adevărat și a mai născut un copilaș. Femeia se simte liniștită, iubită și stimată.

Cea mai mare problemă acum sunt picioarele și protezele. Din cauza că nu se mai poate deplasa în Rusia de unde le procura, este nevoită să poarte proteze vechi și rupte deja. Suma cerută de un centru privat de protezare este mult prea mare pentru familia sa. Irina a cerut ajutorul oamenilor și cu suportul acestora, are suma necesară pentru a merge în Italia, pentru noile proteze.

Femeia recunoaște că se luptă cu mentalitatea oamenilor care cred că dacă ai un grad de invaliditate atunci nu poți munci, trăi ca ceilalți. Irina se ciocnește des cu fraze grosolane, atunci când solicită ajutor, este  analizată după exterior fără a cunoaște realitatea.

Cei care doresc să o ajute pe Irina o puteți găsi pe pagina de Facebook Irina Lucușor. 

Distribuie articolul: