Liliana Panfilov, directorul adjunct pe Educație și Estetică din cadrul Liceului Teoretic ”Principesa Natalia Dadiani” din Capitală, împreună cu elevii Instituției au realizat ”Povestea Crăciunului 2”,  un spectacol social dedicat sărbătorilor de iarnă. 

Liliana Panfilov și-a propus ca în fiecare an să organizeze câte un spectacol,  povești care sunt inspirate din evenimentele ce se desfășoară în jurul nostru.

„Acum doi ani am realizat „POVESTEA CRACIUNULUI 1”, un spectacol social în care se atingea preponderent subiectul plecării masive a părinților de la casele lor, la munca peste hotare, iar copiii acestora îi văd doar la sărbători, iar atunci când revin acasă, copiii chiar cred în Magia Crăciunului”, menționează directoarea adjunct.

În acest an, echipa de profesori, dar și elevii liceului au decis să abordeze subiectul molimei globale, fenomen care s-a abătut asupra întregii lumi.

„În acest context ne-am gândit că, până la urmă, bunătate și apropierea sufletească de semenii noștri prin intermediul marelui miracol „Crăciunul”, ne va uni, ne va face să emanăm energii pozitive, în măsura în care va pieri ura, durerea, suferințele omenirii. Așadar, interpretând colinde tradiționale ale diferitor țări, în diferite limbi, vom reuși să aprindem lumina sufletelor umane și vom (re)deveni: buni, mărinimoși, blajini, atenți unul față de celălalt”, conchide Liliana Panfilov.

În cadrul acestui spectacol social au fost implicați elevi din 9 licee din Chișinău, pe principiul de acord benevol, de voluntariat. Elevii au interpretat colinde în mai multe limbi, precum: Bulgaria, Spania, Germania, Franța, Rusia, Marea Britanie, Polonia, Ucraina și România. Fiecare grup de elevi au fost ghidați de cadrele didactice și manageriale, reprezintând cultura țării în limba care au interpretat colindele.

„Acest spectacol o să fie prezentat la casele de copii, centrele de reabilitare pentru copii, centrele de plasament, unde vor ajunge cu daruri reprezentanții instituțiilor implicate, ca să aducă lumină și în sufletele celor mai triști ca noi. Pe această cale țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au realizat acest spectacol, și anume: elevilor și profesorilor de la liceele municipale menționate, coordonatorului activităților la nivel municipal Dnei S. Nazaria, specialist principal la „DGETS” a consiliului mun. Chișinău și, nu în ultimul rând bunului meu elev Octavian Graur, care mi-a fost alături ca și corepetitor. Deci, împreună am reușit, iar dăcă ne vom uni și mai mulți – ÎMPREUNĂ VOM SCHIMBA LUMEA SPRE BINE!”, menționează femeia.

Distribuie articolul: