Chiar dacă ochelarii de vedere au căpătat popularitate în decursul ultimilor ani, poate sa fie cu adevărat o provocare sa te machiezi corect pentru momentele în care ii porți. Nu orice machiaj este potrivit acestui accesoriu.

Iată câteva trucuri pentru o privire conturată și un machiaj ideal:

Nu folosi farduri închise
Păstrează machiajul smokey pentru momentele în care porți lentile de contact. Prea mult fard închis sub ochelari îți poate întuneca privirea. În schimb încearcă să porți tonuri deschise pe pleoape. Pentru un look conturat, folosește o nuanța medie în pliul pleoapei.

Nu folosi un eyeliner în aceeași nuanța cu cea a ramei de ochelari
Făcând acest lucru, vei reuși un efect invers celui de conturare al ochilor. Privirea se va pierde în loc să fie evidențiată. Încearcă un eyeliner cu două, trei nuanțe mai deschis față de culoarea ramei (acest lucru, bineînțeles, nu și în cazul unor râme pastel ori foarte deschise că ton). Dacă ai ramă neagră, încearcă un eyeliner gri, bleumarin ori maro, iar la o ramă maro folosește nuanțe de bronz ori café-latte.

Folosește ondulatorul de gene!
Asigură-te că ochii tăi sunt larg deschiși. Ondulează-ți genele de la rădăcină și de la mijloc, înainte de a aplică mascara, pentru un efect puternic de mărire al ochilor.

Ai grijă și de restul feței!
Într-adevăr, accentul se pune pe machiajul ochilor în momentul în care porți ochelari, dar asta nu însemna că restul feței trebuie să primească mai puțină atenție. Aplică un fond de ten care să îți echilibreze nuanțele chipului, ascunde-ți cearcănele cu un corector și vei vedea că toate acestea vor formă o bază bună, ce îți va scoate ochii și mai mult în evidența.

Folosește un corector cu subtonuri galbene
Lentilele ochelarilor scot foarte mult în evidența tonurile tenului, așadar acesta chiar nu este momentul de a purta un anticearcăn într-o nuanța nepotrivită. Așadar, folosește unul cu subtonuri galbene, ce vor combate cu siguranță orice cearcăne.

Subțire cu subțire, gros cu gros.
Ramele groase cer linii de creion groase iar același lucru se întâmplă și în cazul ramelor subțiri. Nu le amestecă deoarece acest lucru poate creă un efect neplăcut de evidențiere ori de blending.

Nu uita de sprâncene!
Câteodată ne concentrăm atât de mult pe ce se află sub lentile, încât uităm să ne uităm și deasupra lor. Nu uită de periatul și pensatul sprâncenelor ce îți încadrează ramele. Dacă ai puțin curaj, încearcă să le conturezi cu un creion special de sprâncene într-o nuanța de maro.

SURSA

Distribuie articolul: