Salvatorii din R. Moldova dau dovadă de o excelentă formă fizică. Lucru dovedit de succesul înregistrat recent de unul dintre pompierii Detașamentului salvatori și pompieri Râșcani. Vorbim despre sergentul IGSU, Maxim Raileanu. Pompierul s-a întors recent cu victorie de la o probă de alergat, desfășurată în România, relatează AGORA.md.

Sergentul Maxim Raileanu a ajuns primul la finiș, ocupând astfel, locul I la Maratonul Internațional desfășurat în capitala României- București. Angajatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a alergat 21 de km.

Performanța este cu atât mai mare, dat fiind faptul că la întrecere au participat 20 de mii de alergători din peste 75 de țări ale lumii. Printre aceștia, pompierul din R. Moldova a înregistrat cel mai bun rezultat de 1h și 43 de secunde.
Maratonul a fost organizat de Federația Internațională de Atletism, fiind la 12-a ediție.

Amintim că la Maratonul Internațional Chișinău din acest an s-a evidenșiat și un alt tânăr. Vorbim despre Ion Chercheja care are 32 de ani și activează la „Fulger” de 11 ani. Tânărul a alergat distanța de 42 de km în uniforma „Fulger”, în bocanci și cu vestă antiglonț care cântărește în jur de opt kilograme.

 

Acesta și-a motivat gestul prin dorința de a deveni o sursă de inspirație. „A fost o misiune pentru mine, dedicată tinerilor care vor să se perfecționeze în sport sau dacă își doresc să activeze mai departe în Ministerul de Interne”, a explicat el.

Poți urmări aici reportajul video integral, realizat de AGORA, despre ce l-a motivat pe Ion să participe la Maraton și care sunt provocările zilnice cu care se confruntă.

Sursa: AGORA