Cu ocazia începerii noului an școlar, politicienii nu au ezitat să se facă văzuți și auziți pe rețelele de socializare. Unii au participat la careul dedicat primului sunet, alții au postat mesaje de felicitare pentru copii, părinți și profesori. Vedeți mai jos cum s-au întrecut aceștia în urări.

Premierul Pavel Filip a îndemnat elevii să fie „curioși, setoși de cunoștințe și să nu renunțe niciodată la visuri”.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a ținut să menționeze că noul an școlar începe cu mai puține teme pentru acasă.

Iar președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se pare că a participat la un careu. Cel puțin, a postat o fotografie în care ține un discurs, fără a menționa însă școala la care ar fi mers. „În aceste zile pline de emoții pentru copii, le doresc să învețe pentru sine, de dragul cunoștințelor, de dragul propriului rost în viață. Iar pedagogilor și părinților le doresc să aibă răbdare, să fie toleranți față de spiritul rebel al elevilor, față de ambițiile și pasiunile lor. Cei tineri întotdeauna au simțit mai bine direcția schimbărilor decât cei vârstnici”, a scris democratul.

Și Valeriu Munteanu le-a urat tuturor un an școlar cu rezultate frumoase.

 

A mers la un careu și președintele PSRM, Zinaida Greceanîi… tocmai la Briceni, în satul său natal – Cotiujeni. „Indiferent de vârstă, de evenimentele din viața noastră, mereu tresare inima când ne întoarcem în locurile în care ne-am petrecut copilăria”, a scris socialista.

A venit cu un mesaj de felicitare și liderul PAS, Maia Sandu. „Copiii pe care îi creștem astăzi vor conduce lumea mâine. Importanța pe care o acordăm educației și profesorilor arată cum anume vrem să ne construim țara și viitorul”, a menționat Maia Sandu.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a scris însă o povestioară cu această ocazie:

Liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a ales să-și înceapă postarea cu un citat: „Școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat”.

Iar președintele Igor Dodon a decis să felicite elevii încă pe data de 1 septembrie.

Sursa: AGORA