În timpul unei călătorii la supermarket, rareori ne gândim că produsele aparent inofensive pot fi periculoase.  Și unii dintre ei sunt, de asemenea, trecuți drept omologi mai scumpi.

Cereale și paste la greutate 

Produsele vrac sunt de obicei asociate cu mai multă naturalețe și sănătate decât produsele ambalate.  Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică cerealelor și pastelor.  Larvele de insecte sunt adesea tentate de ele, și este puțin probabil să găsiți data fabricării produsului.  Este mai bine să cumpărați hrișcă, mei, orez și paste în ambalaje din fabrică.

Verdeață la pachet

Acest punct poate părea absurd, dar o salată verde la pachet este mult mai puțin sănătoasă decât una obișnuită.  Coloniile de bacterii intestinale dăunătoare, inclusiv salmonella, se așează pe frunze în polietilenă.  Salata verde pe blaturile ventilate este mult mai sigură.  În plus, verdețurile ambalate sunt mai scumpe.

Condimente  măcinate

De ce nu ți-au făcut plăcere, te întrebi.  Răspundem: la fabricarea condimentelor zdrobite se adaugă conservanți și aditivi alimentari.  Și unele tipuri de condimente sunt complet înlocuite cu omologi mai ieftini și mai accesibile, dar sunt vândute la un preț umflat.  Acest lucru se aplică în primul rând scorțișoarei (deseori se dă cassia pentru ea) și șofranului (gălbenelele sunt vândute în schimb).  Dacă este posibil, cumpărați mirodenii după greutate și boabe de piper, nu măcinate.

Cașcaval ras

După cum puteți vedea, în ciuda confortului, alimentele pre-mărunțite și ambalate ajung adesea pe lista non grata.  Ambalajul conține adesea brânză care nu este de prima prospețime și nu a mărcii  care este indicată pe etichetă.  Toate acestea sunt ușor de deghizat prin răzătoarea brânzei pe răzătoare.  Dar ceea ce este și mai neplăcut: uneori se adaugă celuloză în produs pentru a evita cocoloașele și alte adaosuri.

Salatele gata

Salatele preambalate din magazin sunt o adevărată pisică în sac. Este complet de neînțeles și, cel mai important, este imposibil să verificați ce a fost adăugat la ele.  Poate fi, de exemplu, maioneza veche.  Dacă nu vrei să te otrăviți, este mai bine să nu cumpărați salate gata preparate.

Pui la grătar

Un astfel de pui parfumat și apetisant poate fi gătit din carne veche, care este „reanimată” prin înmuiere în marinată.  Șansele de a obține un produs mai puțin proaspăt cresc din cauza popularității restaurantelor fast-food, unde mulți oameni preferă să cumpere pui prăjit.

Cafea 3 în 1

Aceste pungi mici fac mai mult rău decât bine.  Cafea naturală și chiar instant în ele și nu miroase.  Dar uleiul de palmier, stabilizatorii, emulgatorii și coloranții sunt prezenți din abundență.  Acest amestec exploziv ar fi mult mai bine înlocuit cu cafea obișnuită cu lapte și – dacă doriți – cu zahăr.

Distribuie articolul: