Potrivit adevărul, din cauza conflictului din Ucraina și a crizelor asociate, în Moldova peste 30 % din populație ar putea trăi sub pragul sărăciei, iar în următorul an, fiecare al doilea moldovean riscă să devină sărac.

„Efectele economice ale războiului din Ucraina vor fi resimțite în întreaga regiune și milioane de oameni vor avea nevoie în lunile următoare de sprijin urgent”, a declarat Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

„Continuăm să extindem sprijinul nostru pentru Moldova pentru a acoperi multiplele necesităţi ale celor care au fugit de violenţă şi pentru a susţine comunităţile-gazdă. Dar, pentru a preveni şi mai multe suferinţe umane şi colapsul economiilor locale, războiul trebuie să înceteze. Oamenii din regiune au nevoie urgentă de pace, pentru a preveni căderea liberă în sărăcie”, a mai spus Dima Al-Khatib.

Pentru a ajuta la identificarea nevoilor de asistență, PNUD va efectua o analiză a impactului lanțurilor valorice perturbate asupra întreprinderilor mici și mijlocii care operează în Moldova. Totodată, PNUD va estima impactul potențial al crizei la nivelul veniturilor gospodăriilor, identificând sprijinul necesar pentru acestea.

În baza parteneriatului său de lungă durată și de încredere cu Guvernul Republicii Moldova, PNUD a oferit sprijin imediat persoanelor din Ucraina care au fugit de violență și s-au refugiat în Moldova. Ca parte a familiei ONU, PNUD susține comunitățile și autoritățile locale pentru a oferi cazare și provizii de bază refugiaților, inclusiv produse de igienă și pachete cu alimente. Sprijin suplimentar este oferit adăposturilor, pentru a acoperi nevoile urgente, cu accent pe suportul pentru femei și copii.

PNUD este organizaţia ONU care luptă pentru a pune capăt injustiţiei provocate de sărăcie, inegalităţi şi schimbarea climei.

Sursa: adevărul.ro 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: