Chiar și cea mai mică planetă care orbitează în jurul soarelui, ocazional,  poate să se află în retrograd. Din data de 25 aprilie, Pluto a intrat în perioada de retrograd. Cât va dura aceasta și ce schimbări va aduce acest eveniment astrologic, află mai jos.

Despre Mercur în retrograd, cu siguranță au auzit chiar și cei care sunt foarte departe de lumea astrologică. În realitate, în faza de retrograd se poate afla oricare altă planetă. O perioadă este considerată retrogradă atunci când o planetă sau alta a sistemului solar, care se deplasează în jurul Soarelui, depășește Pământul – drept urmare, se creează iluzia că această planetă se mișcă înapoi.

Iată că din data de 25 aprilie am intrat în perioada în care Pluto va fi în retrograd, ne vom afla în această perioadă până la 4 octombrie 2020.

Cum ne va influența Pluto în retrograd

Vestea bună este că Pluto în retrograd este destul de inofensiv și nu are nicio legătură cu Mercur retrograd. Mai mult, potrivit astrologilor, această perioadă este o ocazie excelentă pentru a ne scufunda în procese meditative și a ne răspunde la întrebări importante.

Așa că în această perioadă ni se oferă o ocazie frumoasă de a ne descoperi lumea lăuntrică, cu gândurile care ne vizitează în repetate rânduri și grijile care nu ne lasă în pace. În 2020, Pluto în retrograd ne va ajuta să înțelegem ce ne dorim cu adevărat de la viață ca să începem o etapă mai bună, o etapă mai frumoasă.

A venit momentul să analizăm acele aspecte ale vieții noastre și acele circumstanțe pe care le-am evitat sau ignorat dintotdeauna.

Ceea ce este important să facem până la începutul lunii octombrie este să ne ascultăm vocea lăuntrică, să ne evaluăm comportamentul, deciziile și mediul în care ne aflăm. Este momentul potrivit să ne gândim la anumite schimbări, schimbări care ne-ar face viața mai frumoasă. Poate e cazul să uităm de vechile supărări, să scăpăm de lucrurile de care nu mai avem nevoie și să ne luăm rămas bun de la oamenii toxici din jurul nostru.

Acum este momentul potrivit pentru a începe lucrul asupra propriei personalități, pentru a învăța să ne concentrăm asupra ceea ce ne face cu adevărat fericiți și să încetăm să ne pierdem energia pe lucruri inutile, fără de sens.

Sursa: Glamour.ru