În Ísafjörðurtr, un orășel pescăresc din Islanda, a apărut o trecere de pietoni revoluționară. Zebra a fost pictată în format 3 D și creează o adevărată iluzie optică - dă senzația de plutire a pietonilor. Dacă îi privești dintr-o parte, ai impresia că aceștia se deplasează prin aer. 

Cel mai important lucru în această poveste este că șoferii nu o pot trece cu vederea, nici dacă s-ar strădui tare. Aceștia încetinesc odată ce observă liniile de zebră încă de departe. Comisarul de mediu din Islanda, Ralf Trylla, a văzut un proiect similar în New Delhi ( India) și a decis să aducă inovația și în orășelul Ísafjörður. Vedeți imaginile și convingeți-vă că arată fascinant! La prima vedere, pare grafică pură, dar nu este deloc așa. Imediat ce veți vedea și filmulețul de la finalul materialului, o să fiți siguri că trecerea pietonală există în realitate!

3D-pedestrian-crossing-island-5-59f0345af26d8__880 (1)

Amintim că și în Chișinău, anul trecut, o companie privată a încercat să le dăruiască locuitorilor orașului câteva treceri pietonale în format 3 D. Dacă e să comparăm zebrele din Islanda cu cele de la noi înțelegem că artiștilor noștri nu le-a reușit să obțină același efect. page

În orașul islandez liniile albe par suspendate în aer, de parcă nici nu ar atinge pământul. Umbrele și-au făcut treaba, ce să mai vorbim.  

Sursa: boredpanda.com

 

Distribuie articolul: