Pianul de pe Aleea Colorată, instalat pe aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor în cadrul proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, și-a găsit o nouă casă. Acesta a fost donat Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri „Atlant”. De azi înainte instrumentul muzical va colora activitatea celor 160 de copii și tineri care frecventează orele centrului comunitar.

Centrul Comunitar „Atlant” are drept scop crearea unui mediu agreabil și confortabil pentru copii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 7 – 25 de ani, inclusiv persoane provenite din familii social vulnerabile, orfani, invalizi, copii cu dizabilităţi. Aici copiii și tinerii învață să facă voluntariat, să cânte, să danseze și să picteze.

Vezi și: Astăzi, pe Aleea Colorată din parcul Valea Trandafirilor, va fi instalat un pian multicolor!

Pentru a-l proteja de ploi și înghețuri, pianul a fost luat de pe Aleea Colorată în ziua de duminică, 22 octombrie 2017, ori vremea de afară ar fi deteriorat instrumentul muzical. Timp de zece zile, de când a fost instalat pianul, sute de copii, tineri, maturi s-au bucurat de notele muzicale care au răsunat pe Aleea Colorată. Serile melodioase vor continua cu siguranță pe Aleea Colorată, doar că într-un alt format.

1

Amintim că din data de 12 octombrie curent, un pian multicolor a înfrumusețat atmosfera de pe Aleea Colorată cu melodii deosebite, interpretate de profesioniști și de amatori. Acesta a fost amplasat și acordat pe Aleea Colorată, reprezentând una dintre acțiunile desfășurate în cadrul proiectului Parcul meu, inițiat de Ongan Tekstil. Acesta a rămas pe Aleea Colorată până pe data de 22 octombrie, atât timp cât vremea de afară a permis lăsarea și păstrarea instrumentului muzical. Pianul a fost la dispoziția tutor celor care au dorit să împărtășească frumosul cu vizitatorii parcului. Primul recital de pe Alea Colorată a fost oferit de maestrul în artă și compozitorul Oleg Negruța.

2

Instalarea pianului pe Aleea Colorată este un act de cultură aleatoriu, realizat de echipa Parcul Meu, proiect inițiat de Ongan Tekstil. Mai urmează și altele. Prin intermediul acestora, Aleea Colorată devine și un loc unde se promovează cultura. Echipa Parcul Meu îndeamnă și alți promotori ai valorilor culturale să se alăture inițiativei și să contribuie la promovarea frumosului.

3

Aleea Colorată este o primă etapă din cadrul proiectului Parcul Meu, inițiat de compania Ongan Tekstil. Printre inițiativele anunțate în cadrul proiectului se numără modernizarea aleii centrale, reabilitarea izvoarelor din parc, modernizarea terenului de sport, construcția unui perete de susținere împotriva alunecărilor de teren, renovarea Podului Îndrăgostiților.

Vezi și: Aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor a fost transformată într-o lume de poveste (Foto)