Mai bine de două tone de pomușoare din prima roadă de anul acesta a crescătorilor de zmeură, mure, coacăză neagră și roșie, dude și alte bunătăți au fost aduse în centrul Chișinăului la cel mai mare târg Pomușoarele Moldovei, primul din 2018 Summer Berry Fair. Vizitatorii, cu mic și mare, au putut savura din cele mai delicioase și ecologic pure pomușoare, deserturi pregătite cu acestea și multe activități legate distractive pentru cei mici. 

12 producători autohtoni din 11 localități ale țării au participat la prima ediție din acest an, un eveniment Pomușoarele Moldovei organizat de Klumea. Tarabele au fost invadate de sute de oameni, iar pomușoarele au dispărut în câteva ore. Un târg gastronomic cu preparate delicioase din pomușoare i-a delectat pe cei iubitori de dulce, iar copilașii s-au putut distra și au avut parte de activități cognitive.

Vizitatorii au luat notițe despre rețete și secrete pentru prepararea celor mai delicioase prăjituri cu pomușoare de la patiseri cu experiență sau vloggeri culinari la teatrul gastronomic Berry Fair. Odată distrați și cu pofta de pomușoare împlinită, oaspeții s-au delectat cu soare și au savurat din umbra primitoare a Parcului Catedralei. Organizatorii promit să repete târgul și în luna iulie și august.

Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația „Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS, CCA și Uniunea Europeană.

Foto: Constantin Grigoriță