Peste 100 de certificate de vaccinare anti-COVID-19 au fost eliberate ilegal pentru persoanele care se aflau în străinătate de angajații Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” din Chișinău. Despre asta a anunțat  reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, menționând că au loc percheziții în decursul anului 2021.

Perchezițiile desfășurate de oamenii legii au loc la domiciliile și locurile de muncă a trei angajați ai spitalului – un vicedirector al spitalului și doi asistenți medicali. Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi eliberat fraudulos certificatele pentru peste 100 de persoane care se aflau în afara țării, iar astfel au obținut un venit infracțional de peste  600.000 lei.

procuratura.md

Pe lângă faptul că acumulau surse de bani profitând de situația în care se aflau unii cetățeni, aceștia supuneau distrugerii acele preparate biologice (vaccinuri) care urmau să fie administrate și, deci, au afectat astfel negativ și misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecință aducând prejudicii materiale statului”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

În cadrul perchezițiilor, până la acest moment, oamenii legii au ridicat de la aceștia acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

După finalizarea perchezițiilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate. Totodată, în vederea recuperării banilor obținuți pe cale ilegală și restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfășoară investigații financiare paralele. Menționăm, la acest stadiu al investigațiilor cei trei se prevalează de prezumpția nevinovăției”, se menționează în comunicat.

Echipa EA.md a solicitat o reacție și din partea reprezentanților Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

„Dezmințim această informație mai ales că nu au loc nici un fel de percheziții în cadrul instituției. Țin să reamintesc, că instituțiile medicale și Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, nu poate să ofere certificate anti-covid-19, să elibereze aceste documente. Nu sunt nici un fel de dovezi precum că specialiștii spitalului ar fi implicați. Nu înțeleg cum oamenii legii poate să dea o astfel de informație, susține Galina Alcaz, purtătorulul de cuvânt al Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”.

spital.sf.treime.md

Distribuie articolul: