Au cântat, au dansat și au făcut tot posibilul să-și vândă creațiile hand-made în cadrul unei expoziții organizate special pentru ei. 150 de persoane cu dizabilități, din 25 de instituții rezidențiale din țară au avut astăzi mai multe motive pentru a zâmbi. În cadrul evenimentului, acestea și-au manifestat potențialul și au subliniat încă odată necesitatea integrării lor sociale, educaționale și profesionale.

Ministrul Sănătății, Stela Grigoraș, a menționat că persoanele cu dizabilități trebuie să fie parte a societății:

„Cu fiecare an, mă conving că societatea noastră a devenit mai tolerantă, iar persoanele cu dizabilități, încet dar sigur, devin parte a societății”, a declarat Grigoraș.

Premierul Pavel Filip este de părere că organizarea evenimentelor în care sunt implicate aceste persoane impun totodată și o schimbare de atitudine:

„Prin eliminarea tuturor barierelor în contextul implicării lor în diverse sfere de activitate, este imperativ să întreprindem toate măsurile necesare pentru a schimba modul de abordare a acestei probleme”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

În cadrul expoziției, vizitatorii au avut ocazia să admire și să achiziționeze lucrări manuale croșetate, brodate, sculptate, artizanat, cioplite în lemn și chiar de cofetărie. Persoanele cu dizabilități au oferit vizitatorilor master-class-uri privind modul de confecționare a acestor lucrări, au făcut poze, au interacționat și au discutat, scrie agora.md.