În viața noastră există multe probleme. Ele există și la prietenii și cunoscuții noștri, și deseori suntem nevoiți să le ascultăm plângerile. Pe de o parte, este ceva firesc, oamenii își doresc să se destăinuie, să vorbească iar noi contribuim la acest lucru. Pe de altă parte, ascultarea permanentă a ofurilor străine ne stoarce de energie.

Influența unei persoane negative

Unele persoane povestesc despre problemele lor pentru a primi un sfat sau o susținere. Iar altele pentru a-și descărca energia negativă asupra altora. Trebuie să vă învățați să le deosebiți.

Probabil, persoanele care intră în cea de a doua categorie vă vor numi un egoist fără sentimente, atunci când le veți refuza să le mergeți în întâmpinare. Probabil, vor încerca să vă facă vinovați sau vor găsi alte motive. Nu e nimic grav. Drept recompensă veți primi un flux de energie pozitivă și un sentiment de respect pentru refuzul unei comunicări toxice.

De ce nu se merită să ascultați plângerile

Deoarece persoana care doar se plânge nu face nimic pentru a-și schimba viața. Ea este obișnuită cu rolul de a fi victimă. Acesta este psihotipul ei, aceasta este viziunea ei asupra lumii.

Dacă o asculți, nu o vei ajuta cu nimic. Ea nu are nevoie de ajutor, ea vrea doar să vorbească. Iar o discuție fără scop nu are sens.

Ea se plânge inconștient, dar se întâmplă să o facă și conștient. Aceste persoane ar trebui să se adreseze unui specialist care poate influența modul de gândire.

Cea mai negativă influență asupra omului o au gândurile negative ale omului

Nu veți soluționa niciodată problemele celui care se plânge mereu, deoarece nici nu are intenția să le soluționeze. Niciodată nu-l veți liniști, deoarece el nu are nevoie de aceasta. Ceea de ce are el nevoie este eliberarea de responsabilitate pentru soarta sa.

Ce se întâmplă cu noi atunci când ascultăm mereu plângerile altora

Noi ne risipim energia în zadar. Noi dorim să oferim ajutor, dar soluția problemei nu apare. Noi încercăm din nou și din nou, iar în final ne epuizăm.

Primele semne ale epuizării

1. Dezechilibru emoțional

2. Dificultatea de a soluționa propriile probleme

3. Probleme de concentrare

4. Apariția gândurilor negative

Ce putem face pentru a nu ne lăsa trași pe sfoară de cei care se plâng

 Să stabiliți și să păstrați distanța

Probabil, de la început acea persoană se va supăra că sunteți indiferenți. Însă, de fapt, dacă fiecare ar înceta să asculte discuțiile interminabile despre lucrurile cotidiene, atunci ea și-ar rezolva problemele și nu s-ar axa doar pe lucrurile negative.

Sugerați-i persoanei care se plânge că nimeni nu este vinovat de ceea ce se întâmplă decât ea însăși

Spre exemplu, dvs. ați ascultat o persoană. Deci, nu ezitați să-i spuneți în față că existe probleme locale despre care el se plânge, dar există și probleme globale care constau în atitudinea ei negativă față de situația creată și față de viață în general.

Nu vă arătați „slăbiciunea”

Persoana care se plânge este un manipulator. Nu o lăsați să observe dispunerea dvs. de a-i cădea în plasă. În acest fel, îi veți face rău atât ei, cât și dvs. Activitatea negativă a persoanei care se plânge, în acest mod nu va înceta nicicând. Odată ce v-a epuizat își va găsi altă jertfă.

Stabiliți limite

Rugați acea persoană să vă respecte dreptul la distanță minimă, precum și dreptul la alegerea temei. Puteți să-i sugerați că nu doriți să vorbiți mereu de „tragedii și necazuri”. Atunci persoana va fi nevoită să se distragă de la gândurile negative.

 

Distribuie articolul: