Mai multe persoane cer eliberarea lui Vadim Scarlat, unul dintre cei mai cotați obstetricieni de la noi, care a fost plasat în arest în izolatorul CNA într-un dosar de corupție. În mediul online a fost lansată o petiție în acest sens, care a adunat aproape 200 de semnături.

„Cerem organelor competente să anuleze mandatul de arest emis pe numele doctorului Vadim Scarlat, reținut în izolatorul CNA, și să-i fie examinat dosarul în stare de libertate sau arest la domiciliu”, se arată în petiție.

Mai multe persoane publice, femei care îl cunosc personal, ți-au expus părerea public referitor la situația doctorului, îndemnând alte mame să semneze petiția de eliberare a lui Scarlat.

Vadim Scarlat este învinuit că ar fi dat mită de 2.000 de euro unui magistrat pentru emiterea unei decizii favorabile într-un dosar în care era cercetat pentru neglijență, ceea ce ar fi condus la moartea unui nou-născut.

Pe 23 octombrie, zece persoane au fost reținute într-un dosar de corupție. Este vorba de cinci judecători, un procuror, un avocat, un medic, un asistent judiciar și un inculpat pe un dosar. Doi magistrați și procurorul au fost plasați în arest la domiciliu, ceilalți învinuiți – în izolator.

Distribuie articolul: