O fotografie cu o diademă superbă, împânzită cu perle delicate mi-a atras atenția și m-a făcut să accesez pagina de Instagram – Di Bianco. Ei bine, din acel moment a început chimia! Bijuterii hand made confecționate de meșterița Diana Visterniceanu cuceresc inimile femeilor și le încoronează creșteturile în cea mai elegantă manieră posibilă. Curiozitate-mi infiltrată în ADN, mă ajută să descopăr povești, povești și oameni, așa i-am descoperit și povestea femeii ce poartă inspirația în suflet, zic să o împărtăș și cu tine. 

Paradoxal sau nu, dar trecutul tot e o sugestie a viitorului. Așa se face că adevăratele pasiuni se nasc în copilăriei, iar cei care știu să aibă grijă de ele, se vor lăsa călăuziți de acestea tot restul vieții. Așa a făcut și fondatoarea brandului Di Bianco, care recunoaște că pasiunea pentru lucrări hand made își are rădăcinile în vacanțele copilăriei petrecute la țară.

„Pasiunea pentru hand – made am avut-o dintotdeauna. Mică fiind, în vacanțele petrecute la țară, după ce mă deșteptau razele soarelui, abia așteptam să o ajut pe bunica la țesut covoare. Verele au fost comorile copilăriei mele, învățam de toate: macrame, broderie, croșetare, tricotare… toate le-am învățat de la bunica. Genele, cu siguranță și-au lăsat amprenta!”, povestește Diana.

Drumurile vieții de adult au condus-o pe Diana într-o lume cu totul nouă, cea ce ține de cifre și statistici, dar în scurt timp și-a dat seama că pasiunea pentru hand – made e prea mare ca să poată renunța la aceasta.

„Am făcut Facultatea de Finanțe și Bănci, am și activat în sistemul bancar câțiva ani, dar la un moment potrivit m-am reîntors la ocupația care îmi place cel mai mult. Nici nu am observat când pasiunea pentru hand made a devenit activitatea mea zilnică, zice ea.

S-ar părea că, decât foarte rar cei pasionați de arta confecțiilor manuale își transformă pasiunea în afacere. Diana însă este un exemplu care ne arată că se poate.

„Totul este posibil dacă ai dorință și sârguință. Atât timp cât lucrezi fiecare produs la fel precum ai face-o pentru tine, punând câte o picătură de suflet în fiecare articol la care lucrezi, nici nu observi cum un hobby se transformă în afacere. Totuși există o particularitate a afacerilor hand made, aceasta constă în faptul că este ceva mai dificil să te extinzi păstrând în același timp conceptul de hand – made”, povestește meștera.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

💣💣💣💣💣😍

Публикация от Di Bianco (@di_bianco)

Cei care lucrează în domenii artistice cunosc – inspirația este combustibilul care face ca lucrurile să meargă. Și dacă mulți artiști se plâng că au momente în care inspirația îi părăsește, Diana spune că lipsa inspirației este doar o scuză.

„Inspirația nu vine de undeva anume. Inspirația este în noi înșine. Felul cum vedem lumea din jur, felul de a simți și trăi fiecare moment ne definește, ne provoacă și desigur – ne inspiră. „Nu am inspirație” nu este decât o scuză. Sigur am și eu stări când nu știu de la ce să pornesc, dar atunci cel mai important e să fac primul pas și, atunci, starea creativă la braț cu răbdarea, vin de la sine”, spune Diana.

Lucrări hand-made nu poate face oricine. E nevoie de o doză bună de talent și, bineînțeles un set de caracteristici care te ajută să obții rezultate peste așteptări!

Multă, multă muncă, în fiecare zi. Uneori și nopțile dacă e necesar. Ambiția de a face mai bine, mai mult, mai diferit este esențială. Abilitatea de a comunica cu oamenii e foarte importantă,  fii prietenos și amabil cu cei care apelează la munca ta, găsește răbdare și timp pentru fiecare în parte, căci până la urmă ce valoare ar avea munca cuiva, dacă nu ar fi solicitată de nimeni…? Responsabilitate față de calitatea produsului și termenul stabilit. Implicare și dedicație maximă, fiecare detaliu contează”, mărturisește ea. 

„Feedback-urile de genul „produsul creat de dvs. a depășit așteptările mele” sunt cele mai de preț pentru mine. De la ele pornește totul, mă motivează și… creează dependență!” 

Clar și explicit până aici: un om sârguincios care face ce iubește și iubește ce face dăruindu-se în totalitate pasiunii sale. Totuși ce se întâmplă cu acest tip de afaceri pe timp de pandemie?

„Consecințele pandemiei … luna martie 2020 a fost una mai deosebită decât în alți ani. Se stopase totul, dar am încercat să văd partea benefică a acestei perioade. Am zis că e timpul pentru o reîncărcare – momentul perfect pentru a cauta idei noi, pentru a analiza ce se poate de făcut și cum de făcut mai bine”, mărturisește Diana.

„Neschimbat a rămas un singur lucru – pasiunea pentru ceea ce fac!”

Sursa foto & video: Instagram

Distribuie articolul: