Părinți din întreaga țară sunt chestionați în cadrul unui sondaj demarat de AO Părinți Solidari. Sondajul se lansează pentru a determina în ce măsură aceștia s-au confruntat cu actele de corupție în instituțiile de învățământ pe parcursul anului precedent.

Asociația Obștească Părinți Solidari lansează sondajul: Corupția în sectorul educațional (anul 2019).

Misiunea educativă a școlii obligă personalul din învățămînt să demonstreze toleranță zero la corupție, dar totuși, sectorul educațional este vulnerabil la corupție în contextul:

  1. colectării plăților neformale în instituţiile de învățămînt, inclusiv la înscrierea/admiterea copiilor în instituţiile respective;
  2. folosirii iraționale și netransparente a banilor publici;
  3. fraudei academice în instituțiile de învățământ;
  4. aplicării deficitare a Codului de etică al cadrului didactic și pregătirii insuficiente a cadrelor didactice pentru promovarea educației de integritate și anticorupție.

Cu considerația acestui fapt, vă invităm să participați la acest sondaj, care va ajuta la stabilirea progreselor (sau lipsa acestora) în implementarea Planului sectorial anticorupție în domeniul educației pentru anii 2018-2020.

Sondajul este pentru toți părinții și este anonim, dar sunteți rugați să completați adresa de email, pentru a exclude situații de răspunsuri multiple sau eventuale fraude a rezultatelor sondajului.

Pentru a participa la sondaj urmați acest link.

Sursa: Facebook.com/parintisolidari