O cititoare fidelă al site-ului EA.md a trimis pe adresa redacției imagini din Italia. Cititoarea se află în Florența, capitala regiunii italiene Toscana și a provinciei Florența. Este cel mai populat oraș din Toscana, cu o populație de 367.569 de locuitori (1.500.000 în zona metropolitană).

Dina povesteșt că Italia era în lista ei de țări care trebuiau vizitate.

„În cazul vacanței de acum a fost o decizie tare spontană, finii noștri ne-au zis că pleacă cu totul și dacă reușim să venim până în iunie. Mult nu am stat pe gânduri, peste câteva zile am luat biletele și am așteptat vacanța”.

Dina spune că a rămas impresionată de toate locurile din Italia, „noi am dat peste oameni primitori peste tot: și la restaurante și la magazine, oameni care vorbesc frumos și cu zâmbetul pe buze”.

 

Am întrebat-o pe Dina care sunt condițiile de călătorie în această perioadă.

„Noi avem certificate de vaccin cu noi, dar nu ne-a întrebat nimeni nimic, am intrat în țară ușor, doar am arătat biletul retur, pentru că suntem cu pașapoarte moldovenești. Aici măști se poartă doar în transport”.

Dina spune că au plecat pentru o săptămână, dar pentru că sunt atât de impresionați de tot ce îi înconjoară, poate mai rămân.

„Ahh, toate străzile astea deosebite, arhitectura, toate obiectivele astea cu magazine turistice, „Duomo”  „Pisa”, „Podul de la Florența”- care îți dă un view tare-tare frumos”.

Pentru o vacanță de 7 zile în Italia, cititoarea spune că: „Noi avem noroc că nu achităm cazarea, pentru că stăm la finii noștri, dar în mediu, aproximativ ar fi 600-700€ de persoană cu bilet tur-retur, aici inclus shopping-ul”.

 

Distribuie articolul: