În plină mișcare de protest împotriva rasismului, HBO Max a retras temporar din difuzare filmul „Pe aripile vântului”. Acest lucru s-a întâmplat deși actrița de culoare care a jucat rolul servitoarei Mammy din film, Hattie McDaniel, a fost prima actriță de culoare care a câștigat un Premiu Oscar!

HBO Max a stârnit numeroase controverse după ce a luat decizia de a retrage filmul din distribuție pe motiv că ar fi rasist. „Pe aripile vântului” a câștigat 8 premii Oscar și spune povestea de iubire dintre Rhett Butler și Scarlett O’Hara în timpul războiului civil. Pentru a reda atmosfera din acele timpuri în film apar mai mulți sclavi-servitori printre care și Mammy, actrița Hattie McDaniel.

Foto: medium.com

„Pe aripile vântului” (Gone With the Wind) este unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale și a avut premiera pe 15 decembrie 1939. În anii 30, actorii de culoare erau marginalizați în cinematografie (la fel ca și în celelalte domenii de activitate), astfel ei erau distribuiți doar în roluri secundare sau episodice. Hattie McDaniel era o actriță extrem de talentată fiind distribuită în „Pe aripile vântului” în rolul lui Mammy, un rol cu mult sub talentul ei, dar într-un film care a făcut istorie.

Foto: Shutterstock

Hattie McDaniel a devenit în anul 1940 prima actriță de culoare care a câștigat un Premiul Oscar. Academia Americană de Film i-a decernat Oscarul pentru rolul celei mai bune actriță în rol secundar.

Emoțiile care au copleșit-o pe Hattie McDaniel și acum, la 80 de ani de la eveniment, ne fac piele de găină. Femeia a făcut istorie!

Hattie McDaniel a fost prima prima actriță de culoare cu propria emisiune radiofonică, iar acum poate fi cu desăvârșire considerată deschizătoare de drumuri pentru mulți alți actori afroamericani ce au scris, la rândul lor, istorie în lumea filmului!


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Sursa: Adpm.ro