Îi plac provocările și reușește să le facă față cu brio. Paula Seling a lansat prima sa piesă în limba rusă, versurile fiind scrise de poeta, scriitoarea și textiera din Republica Moldova, Radmila Popovici. Atât de emoționantă și frumoasă este piesa „Postoy- Постой”, încât trebuie să o asculți!

Interpreta din România, cu o voce inegalabilă, precum este Paula Seling, își surprinde fanii de pe ambele maluri ale Prutului cu o nouă producție muzicală, de această dată în limba rusă. În această dimineață, artista a lansat piesa de dragoste „Postoy”, la care a lucrat intens fiind ajutată de conaționalii noștri, scriitoarea Radmila Popovici și compozitorul Alexandru Gorgos.

„Pentru cei ce vor avea de reproșat că „de ce în limba rusă!?!?”… le răspund că îmi place să mă provoc singură, să explorez noi teritorii și că în câteva zile vom lansa și varianta în limba română. Se pregătește chineza.

De ce Rusă? Pentru că mi se pare o limbă dulce, caldă și expresivă. Pentru că are o fremătare și un mod de exprimare ce se potrivesc felului meu de a simți în muzică. Pentru că, de copil, am avut o admirație profundă pentru cultura rusă. Și pentru că piesa, după ce am scris-o, i-am dat-o bunului meu prieten Alexandru Gorgoș pentru orchestrație, iar el a învelit-o în visuri și lumină până când a început să îmi sune de pe altă planetă.

Așa că m-am adresat Radmilei Popovici care a scris superbele versuri și a stat cu „biciul” pe mine să iasă cât mai elegant și mai corect, fără să se piardă accentul drăgălaș (zice ea) românesc.

Au fost multe ore de skype căci eu, în afară de „nu zaieț, pagadghi” și alte două cuvinte sunt paralelă cu graiul rusesc, însă aș sta să o ascult neîncetat. Și asta fac, de când am înregistrat-o. Are piesa asta niște emoții pe care nu le au alte piese. Spuneți voi de ce, că eu nu știu.

Sandu zice ca a pus cosmos în ea. Așa am simțit și eu, cântând-o, așa o fi… Iar dacă înfruntarea dintre mersul binar al liniei și ternarul restului a completat nehotărârea din versuri, atunci e clar până și pentru mine că nimic pe lumea asta nu poate fi complet alb sau complet negru… Mulțumesc Sergiu Teacă, pentru mix și master. Din aceeași parte a Universului suntem. Felicitări pentru subtilitatea, inteligența și bunul simț puse în mixajele viguroase. Sunt fan”, relatează interpreta pe pagina sa de Facebook.

Radmila Popovici a dezvăluit pentru EA.md că această colaborare a fost una specială pentru ea și că munca pe care au depus-o le-a apropiat.

„Într-o zi m-am trezit cu un mesaj din partea Paulei Seling și nu era unul oarecare, ci o rugăminte de colaborare care, nici ea, nu era una oarecare, ci să scriu un text pentru o melodie compusă de Sandu Gorgos (cu Sandu nu suntem la prima piesă), doar că textul să fie în limba rusă. Am întrebat-o dacă știe să vorbească rusește și răspunsul a fost: „doar Ну заяц, погоди!”. Așa a început aventura cu numele „Постой!”.

M-au fascinat, atât melodia, cât și dorința imensă a artistei din România de a cânta anume în rusă, limbă pe care a îndrăgit-o încă în copilărie. Am mai scris texte în rusă, e și pentru mine o provocare de fiecare dată și, dacă politica adeseori dezbină, consider ferm că arta unește, apropie, nu împarte în „noi și ei”.

Am lucrat ore în șir, milimetric, la text, la pronunțare. Au fost mai multe traduceri, care au ajutat artista să simtă ceea ce cântă. Un timp, după înregistrările care au fost, și ele, mai multe, îmi răsuna acest cântec în auz. Noi, cei care l-am creat, am pus suflet și trăire în el. Dar să spună, Măria Sa Publicul, dacă am reușit să trezim emoții”.

Vă invităm să urmăriți videoclipul piesei „Postoy” în interpretarea superbei Paula Seling.

Sursa: Facebook / Paula Seling

Video: Youtube / Paula Seling