Folosit foarte rar în machiajul de zi cu zi, de majoritatea dintre noi, primerul este acel produs-cheie care dă rezistență machiajului și care conferă pielii aspectul impecabil, similar unei coli albe de hârtie. 

În ciuda rezultatelor, primerul rămâne adesea ultimul pe lista de must-haves, poate și pentru că promisiunile par prea frumoase ca să fie adevărate. Să vedem!

Tipuri de primer

Există mai multe tipuri de primer, în funcție de zona aplicării: pentru față, pentru pleoape, buze și chiar și pentru gene. Cel mai frecvent folosit este primerul pentru ten.

Primerul pentru ten

Primerul pentru față corectează și camuflează micile imperfecțiuni ale pielii, inhibă producerea în exces a sebumului, dă tenului un aspect neted, uniform. Exact ca atunci când alegi fondul de ten, trebuie să fii atentă la specificațiile produsului și asta pentru că trebuie să ții cont de tipul de ten: normal, uscat, mixt/gras. Fii atentă la formula aleasă dacă ai coșuri sau acnee pentru a nu agresa și mai mult pielea (dacă folosești deja un tratament împotriva acneei, atunci alege un primer pentru pielea sensibilă, deshidratată). Primerele pot conține pigmenți de culoare pentru a neutraliza imperfecțiunile: dacă pielea este ternă, alege un primer roz pal pentru a da strălucire tenului. Primerul de față în nuanța lila dă luminozitate pielii (în special în zonele cu cearcăne și pete pigmentare), iar cel verde neutralizează roşeaţa (cuperoza sau petele roșii).

Ce cantitate de primer de față trebuie să aplici?

Este de ajuns o cantitate egală cu un bob de mazăre, pe care o aplici uniform fie cu degetele, fie cu un burete sau o pensulă. Obligatoriu, după aplicarea primerului și a fondului de ten, fixează machiajul cu o pudră.

Primerul pentru pleoape

Creat special pentru pielea sensibilă a ochilor, primerul pentru ochi șterge pelicula de sebum asigurând o rezistență mai mare a fardurilor de pleoape sau a linerului. Fii atentă: de cele mai multe ori, primerul intensifică sau schimbă nuanța fardurilor. Primerul pentru pleoape se aplică prin mișcări de tapotare în jurul ochilor și pe pleoape pentru a fixa machiajul, pentru a ascunde liniile fine și pentru a camufla cearcănele. Atenție: unele primere sunt create doar pentru pleoape și au particule strălucitoare în compoziție.

Primerul pentru gene

Acest produs este mai rar folosit și are rolul de a alungi genele sau de a le face mai dense. Formula sa este frecvent îmbogățită cu vitamine pentru a reda genelor aspectul sănătos, lucios, dar și pentru a le stimula creșterea. Se aplică înainte de mascara.

Primerul pentru buze

Da, există și un astfel de produs care asigură deshidratarea buzelor dar și aspectul impecabil. Însă, poți folosi și un primer pentru față, dacă ai unul pentru ten normal sau unul pentru pleoape.

SURSA

Foto: Allure.com

Vezi și: Frumoasă și fără machiaj! Sfaturi pentru o imagine îngrijită, dar fără prea multe farduri

Distribuie articolul: