Patru bărbați au fost acuzați de furtul unei toalete din aur de 18 carate dintr-un palat din sudul Angliei, care fusese expusă ca parte a unei expoziții de artă înaintea unui jaf din 2019, conform anunțului procurorilor britanici de luni, scrie adevarul.ro.

Această toaletă complet funcțională, evaluată la 4,8 milioane de lire sterline (5,9 milioane de dolari), făcea parte din expoziția unui artist conceptual italian și era găzduită de Palatul Blenheim, o atracție turistică importantă și sit din patrimoniul mondial UNESCO.

Procuratura Coroanei din Marea Britanie (CPS) a emis un cap de acuzare pentru jaf și două capete de acuzare referitoare la transferul de proprietate ilicit împotriva lui James Sheen, în vârstă de 39 de ani. Cei alți trei suspecți – Michael Jones, Fred Doe și Bora Guccuk, cu vârste în jur de 30 de ani, au fost, de asemenea, inculpați.

La momentul jafului, poliția a informat că hoții au folosit două vehicule pentru a pătrunde în palat și a lua toaleta înainte de ora locală 05:00.

Nu se știe încă dacă toaleta, numită “America”, a fost recuperată, și autoritățile nu au făcut încă declarații cu privire la starea acesteia.

Cei patru bărbați urmează să compărea în fața instanței pe 28 noiembrie.

Distribuie articolul: