În fiecare zi ne dorim să arătam impecabil și să facem machiaje perfecte, demne de covorul roșu, însă de Halloween trebuie să optăm pentru cele mai înfricoșătoare machiaje, care în același timp să arate frumos. În fiecare an, pe data de 31 octombrie, sărbătorim Halloween-ul, iar cu această ocazie am realizat un interviu cu make-up artista Patricia Marinici, care deja de câțiva ani face cele mai „horror” și speciale machiaje care îți vor servi drept inspirație.

Moldovencele apelează deseori la serviciile tale pentru machiaje de Halloween?

De Halloween, multe persoane se grăbesc să își cumpere fel de fel de costumații și alte accesorii înspăimântătoare. Cu toate acestea, majoritatea uită că fața este una dintre cele mai importante zone care trebuie „costumată”, iar machiajul este opțiunea cea mai interesantă pentru a face acest lucru. Dacă unii preferă să își cumpere măști de Halloween, alții vin să își picteze chipurile asemenea unor personaje din filmele horror.

Halloween-ul este o mare oportunitate de a renunța la machiajul obișnuit pentru cel puțin o seară, în favoarea extraordinarului, ieșit din comun. În această sărbătoare, totul este posibil: nu doar să faci un machiaj cu adevărat strălucitor, ci și să te reîncarnezi complet, încercând o imagine înfiorătoare din filmul tău horror preferat.

Machiajul de Halloween este mai greu de realizat decât un machiaj de seară?

Orice sărbătoare sau petrecere este un motiv pentru a încerca un nou machiaj neobișnuit, dar dacă, de exemplu, un machiaj de Anul Nou sau de nuntă mai are propriile reguli nescrise, atunci machiajul de Halloween poate fi orice: excentric, înspăimântător sau absolut nebunesc.
Mulți oameni confundă machiajul de Halloween și cel simplu. Cu toate acestea, există o mare diferență între cele două. În al doilea caz, decorăm aspectul cu ajutorul produselor cosmetice decorative, iar în primul, schimbăm radical fața, creând imagini înfricoșătoare și realiste.

Ce produse folosești pentru realizarea acestor „opere de artă”?

Este important să alegeți materiale de calitate – mai ales dacă intenționați să creați machiaj pentru copii. Pictura feței este adesea realizată din materiale hipoalergenice, iar acest lucru este foarte important atunci când fața este complet vopsită – chiar și zona din jurul ochilor, care este cea mai sensibilă.

De cât timp ai nevoie pentru executarea lui?

Există multe opțiuni pentru un machiaj frumos de Halloween, acesta în general conține elemente sângeroase, cicatrici, ochi expresivi, spini de trandafiri care taie pielea sau colți de vampir. Accentul în acest machiaj este pus pe luminozitate și originalitate. Aici este important să nu sperii, ci să impresionezi. Cel mai adesea, pentru a crea un astfel de machiaj, se folosesc prototipuri de fantome, vampiri, personaje precum Harley Quinn, Pennywise, Joker, Corpse Bride etc.

Durează mai mult decât machiajul obișnuit, dar rezultatele merită.

Pentru ce machiaje de Halloween se optează cel mai des? (în ce personaje aleg să se deghizeze oamenii)

În fiecare an apar noi look-uri de Halloween. Într-o perioadă, cele mai populare personaje au fost Harley Quinn și Joker, anul trecut look-ul de vampir a devenit foarte popular în rândul fetelor (ochi afumați și pete de sânge). Dacă aș face previziuni, atunci aș spune că în acest an, cel mai probabil, cele mai populare vor fi deghizările în călugărițe și Pennywise sau Cruella. Detaliile care nu se schimbă sunt desenele pe față a cicatricilor, rănilor și pete de sânge.

Care crezi că sunt cele mai interesante machiaje de Halloween?

Cel mai popular aspect de Halloween este craniul pictat pe față (numit și imaginea miresei mexicane). A doua cea mai populară este imaginea lui Harley Quinn. De asemenea,  Maleficent, pisici sălbatice și alte personaje din desene animate sau filmele horror. Totul depinde de ce vrei să transmiți. Machiajul de Halloween este o modalitate excelentă de a-ți arăta abilitățile tale de make-up artist, precum și de a scoate în evidență adevărata esență a naturii clientului.

Ai câteva sfaturi pentru cei care vor să-și facă singuri un machiaj de Halloween?

Toată lumea vrea să fie remarcată la sărbătoarea de Halloween. Prin urmare, machiajul este cea mai bună soluție! Faceți-vă personajul mai realist și mai înfricoșător adăugând detalii importante imaginii sale. Fiecare poate crea o imagine pentru Halloween. Singurul lucru pe care trebuie să-l ai este puțină imaginație și dorință de a crea. Alegerea fardurilor depinde de rezultatul dorit. Machiajul se poate realiza folosind produse cosmetice decorative, pictura facială (vopsea specială pentru față și corp), plastilină sculpturală (pentru cicatrici și tăieturi).

Halloween este sărbătoarea în care poți uita de regulile de frumusețe. Frumusețea în această zi nu este cea mai importantă, imaginea inventivă și înfiorătoare este mai apreciată. Dar dacă ai răbdare, nimic nu este înfricoșător.